Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Tom Wesselmann
1.Ranim godinama
2.Karijera
2.1.1959-1964
2.2.1965-1970 [Izmijeniti ]
Radovi Wesselmana u ovim godinama: Veliki američki nude # 53, Great American Nude # 57, pokazuju naglašenu, eksplicitnu, senzualnost, kao da proslavlja ponovno otkriveno seksualno ispunjenje njegovog novog odnosa. Nastavio je da radi na svojim pejzažima, ali je takođe napravio Velikog američkog nosa # 82, preuređivši gola u treću dimenziju koja nije definisana ucrtanim linijama, već srednjim: oblikovanim pleksiglasom modeliranim na ženskoj figuri, a zatim oslikan. Njegovo kompozicijsko fokusiranje postalo je i smirujuće, sužavanje da bi se izolovao jedan detalj: serija "Usta" počela je 1965. godine, njegova sela su započela sledeće godine. Takođe su se pojavili još dva nova predmeta: Slikarstvo slika i studija pušača, od kojih se druga razvila iz posmatranja njegovog modela za seriju Mouth. Serija radova Studija o pušačima postala bi jedna od najatraktivnijih tema sedamdesetih godina.
Počevši od 1965. godine, Wesselmann je napravio nekoliko studija o morskim plinovima u nafti, dok je odleteo u Cape Cod i upstate New York. U njegovom studiju u Njujorku, on je koristio stari projektor da ih proširuje u radove velikog formata. Ova serija pogleda, nazvana serija Drop-Out, izgrađena je iz negativnog prostora oko grudi. Grudi i torzo rađaju jednu stranu slike dok ruka i noga formiraju druge dve strane. Ova serija radova postala bi jedna od najatraktivnijih tema sedamdesetih. Počeo je raditi na oblicima platna i odabrao sve veće formate.
Stalno je radio na seriji slika "Slikarstvo", u kojoj su se postavili elementi Velikog američkog nosa, mrtvih i mrtvih. Sa ovim radovima Wesselmann je počeo da se koncentriše na nekoliko detalja o slici kao što su ruke, stopala i grudi, okružene cvetovima i predmetima. Slike iz spavaće sobe pomerile su fokus i skalu pratećih predmeta oko gola; ovi objekti su mali u odnosu na gole, ali postaju veliki, čak i dominantni elementi kada je centralni element deo tela. Grudi žene koja je sakrivena iza zida pojavila se u kutiji među Wesselmannovim vijugavim mrtvim elementima: 100 u dijelu pod nazivom Spava Tit Box, ključni rad koji je ".., u svojoj stvarnosti i unutrašnjoj skali (odnos razmjera između elemenata ) predstavlja osnovnu ideju Slikarskog slikarstva ".
[Ulje slika][Negativan prostor]
2.3.1970-ih
2.4.1980-ih
2.5.1990-ih
2.6.2000-2004
3.Lični život
4.Legacy
5.Izabrane izložbe
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh