Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Zapadno evropsko ljetno vrijeme [Izmijeniti ]
Zapadno-evropsko ljetno vrijeme (WEST) je letnja svetlost letnjeg vremena, 1 sat ispred Koordiniranog univerzalnog vremena. Koristi se u:

na Kanarskim ostrvima
Portugal (uključujući Madeira, ali ne Azori)
Irska
Ujedinjeno Kraljevstvo
zavisnosti od Britanske krune
Farska ostrva

Zapadnoevropsko letnje vrijeme je poznato u zemljama koje su u pitanju:

Britansko ljetno vrijeme (BST) u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Irsko standardno vrijeme (IST) (Am Caighdeánach na hÉireann (ACÉ)) u Irskoj. Ponekad se pogrešno naziva "Irsko ljetno vrijeme" (Am Samhraidh na hÉireann).

Šema ide od poslednje nedelje u martu do poslednje nedelje u oktobru svake godine. Na početku i na kraju šema, promjene sata se održavaju u 01:00 UTC. Tokom zime se koristi zapadnoevropsko vreme (WET, UTC 0).
Početni i završni datumi šeme su asimetrični u pogledu dnevnih sati: prosječno vrijeme godine sa sličnim dnevnim svjetlom do kraja oktobra je sredina februara, prije početka letnjeg vremena. Asimetrija odražava temperaturu više od dužine dnevne svetlosti.
Irska posmatra standardno vrijeme tokom letnjih meseci i promjenjuje se UTC u zimskim mjesecima. Kako zimski period Irske počinje poslednje nedelje u oktobru i završava poslednje nedelje u martu, rezultat je isti kao da je posmatrao letnje vreme.
[Srednjoevropsko vreme][Ljetno računanje vremena][Koordinirano univerzalno vreme][Kanarska ostrva][Republika Irska][ujedinjeno kraljevstvo][Kronske zavisnosti]
1.Upotreba
1.1.Irska
1.2.Portugal
1.3.ujedinjeno kraljevstvo
2.Datumi početka i završetka britanskog ljeta i irskog standardnog vremena
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh