Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Presuda Pariza
1.Izvori epizoda
2.Mitski narativ
3.U postklasičnoj umetnosti
4.Galerija
4.1.Slike
4.2.Mosaïc
4.3.Skulpture i gravure
5.Kallistēi
6.Koristite u diskordijanizmu
7.Dramatizacije [Izmijeniti ]
Priča je osnova opere, The Paris Presence, sa libretom Williama Congrevea, koji je u Londonu postavio muziku četiri kompozitora, 1700-1701. Thomas Arne je napravio vrlo uspešan rezultat istog libreta 1742. godine. Operu Le Cinesi (Kineske žene) Christoph Willibald Gluck (1754) završava sa baletom, The Judgment of Paris, pevan kao vokalni kvartet. Operna operacija Francesca Cilea iz 1902. godine Adriana Lecouvur takođe uključuje i baletnu sekvencu Presude iz Pariza.
Pisac Gore Vidal je po ovoj priči nazvao knjigu iz 1952. godine, "Presudu Pariza".
Presudu u Parizu bila je u muzičkoj muzici The Golden Apple. U njemu, tri boginje su svedene na tri gradske ulice u državi Majtner Vašington. Oni traže od Pariza, prodavca putovanja, da proceni kolače koje su napravili za crkvenu socijalnu. Svaka žena (gradonačelnička supruga, školska mačka i mažitelj) pozivaju Parizu, koji bira spajdera. Mečitelj, zauzvrat, postavlja ga sa Helenom, gradom koji je plutao, koji beži sa njim.
Presudu Pariza prikazana je u mini televizijama iz 2003. godine Helen iz Troja. Događaj je kratak, a samo Hera i Aphrodite nude mito. Sve tri boginje ostaju u potpunosti obučene. Aphrodite daje Parizu viziju Helen, dok Helen ima recipročnu viziju Pariza.
U Herkulesu: Serija Legendarnih putovanja, takmičenje se nešto izmenilo sa ulaskom Aphrodita i Athene, ali Artemis je treća borilačka borba umesto Here (nudeći onu koja je izabrala šansu da bude poznata kao veliki ratnik). Zlatno jabuce se poklanja od Afrodita sa sposobnošću da se svaka smrtna žena zaljubi u čoveka koji ga drži i da napravi smrtne muške i ženske duše ako ih istovremeno dodirnu. Druge glavne razlike pored prisustva Artemisa i uloge jabuke su činjenica da je Iolaus, koji je sudija, a boginje se pojavljuju u kupaćim kostimima i nisu gole.
[Libretto][Zlatno jabuko: mjuzikl]
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh