Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Spisak diplomatskih misija na Filipinima [Izmijeniti ]
Ovo je spisak diplomatskih misija na Filipinima. Filipini imaju mrežu diplomatskih misija u velikim gradovima širom svijeta kako bi unaprijedili filipinske interese u područjima kojima služe, kao i da služe sve većem broju stranih Filipina. Iako su pokušaji inicijalnih diplomatskih odnosa napravljeni tokom filipinske revolucije i vremena prve filipinske republike, većina država je nedavno uspostavila diplomatske odnose sa Filipinima.
Iako je filipinska mreža diplomatskih misija široka, postoje ambasade koje su akreditovane za druge nacije bez diplomatskih diplomatija u Filipini. Postoje i nekoliko počasnih konzulata (koji nisu navedeni ovde) koji se održavaju u drugim većim gradovima. Mreža od 2013. godine sastoji se od 102 posta: 70 ambasada, 20 generalnih konzulata, sedam stalnih misija i jedne misije. U okviru 102 posta je Kancelarija za ekonomiju i kulturu u Manili i njegova dva dodatna kancelarija za kulturu na Tajvanu.
2012. godine, Filipini su zatvorili deset postova (sedam ambasada i tri generalna konzulata): Karakas, Venecuela; Koror, Palau; Dablin, Irska; Stokholm, Švedska; Bukurešt, Rumunija; Havana, Kuba; Helsinki, Finska; Barselona, ​​Španija; Frankfurt, Nemačka i Saipan, Sjeverna Marijanska ostrva. Zatvaranja će ipak biti delimično preokrenuti, jer će konzulat u Barceloni biti otvoren do 2019. nakon što je Predstavnički dom usvojio rezoluciju kojom se DFA poziva da to učini.
[Stockholm][Sjeverna Marijanska Ostrva]
1.Struja
1.1.Afrika
1.2.Americas
1.3.Azija
1.4.Evropa
1.5.Okeanija
1.6.Multilateralne organizacije
2.Bivši
2.1.Afrika 2
2.2.Azija 2
2.3.Americas 2
2.4.Evropa 2
2.5.Okeanija 2
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh