Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Racine, Wisconsin [Izmijeniti ]
Racine (/ rəsiːn / rə-SEEN) je grad i okrug sjedišta Racine County, Wisconsin, Sjedinjene Države. Nalazi se na obali jezera Michigan u ušću korena korita. Racine se nalazi 22 kilometra južno od Milvoki. Od popisa stanovništva u 2013. godini, grad je imao 78.199 stanovnika, čineći ga petim najvećim gradom u Viskonsinu. Njegova srednja cena kuće od 103.625 dolara čini ga jednom od najpovoljnijih gradova u Viskonsinu za kupovinu kuće. U januaru 2017. godine, prema Demographia International anketi o dostupnosti stanova, ocenjeno je "najjeftinijim mestom za život u svetu".
Racine je sjedište više industrija, uključujući JI Case (teška oprema), SC Johnson & Son (čišćenje i hemijski proizvodi), Dremel Corporation, Reliance Controls Corporation (vremenske kontrole i prekidači), Twin Disc i Arthur B. Modine (izmjenjivači toplote). Kompanija Mitchell & Lewis, karavan u 19. veku, počela je proizvodnju motocikala i automobila kao kompanija Mitchell-Lewis Motor na početku 20. stoljeća. Racine je takođe i InSinkErator, prvi odlaganje smeća. U Racinu su razvijene mljevene kugle za mlijeko. Arhitekti grada uključivali su A. Arthur Guilbert i Edmund Bailey Funston. Ima nekoliko imigrantskih zajednica.
[Geografski koordinatni sistem][Lista suverenih država][Spisak županija u Wisconsinu][gradonačelnik][Demokratska stranka: Sjedinjene Države][2010 Popis Sjedinjenih Država][Urbano područje][Lista metropolitanskih statističkih oblasti][Centralna Vremenska zona][Ljetno računanje vremena]
1.istorija
1.1.Kultura imigranata
1.2.Industrija
1.3.Istorijski okruzi i zgrade
2.Geografija
3.Demografija
3.1.Popis iz 2010. godine
3.2.Stopa kriminala
4.Infrastruktura
5.Vlada
6.Obrazovanje
6.1.Javne škole
6.2.Više obrazovanje
7.Prevoz
7.1.Aerodrom
8.Arhitektura
8.1.Zgrade na Nacionalnom registru istorijskih mjesta
9.Umjetnost i kultura
10.Sport
10.1.Matursko veče
11.Mediji
12.Sestri gradovi
13.Značajni ljudi
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh