Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Howard Pyle [Izmijeniti ]
Howard Pyle (5. marta 1853. - 9. novembra 1911.) bio je američki ilustrator i autor, prvenstveno knjiga za mlade. Bio je rođen u Wilmingtonu, u Delawaru, a prošle godine svog života proveo je u Firenci, u Italiji.
1894. počeo je da predava ilustracije na Drexel Institutu za umjetnost, nauku i industriju (sada Drexel univerzitet). Posle 1900. godine osnovao je svoju umetničku školu i ilustraciju pod nazivom Howard Pyle School of Illustration Art. Učenik Henry C. Pitz je kasnije iskoristio pojam Brandywine School za ilustracijske umjetnike i Wyethove porodice umjetnika iz regije Brandywine, od kojih su neki studirali sa Pyleom. Neki od njegovih najznačajnijih učenika bili su NC Wyeth, Frank Schoonover, Elenore Abbott, Ethel Franklin Betts, Anna Whelan Betts, Harvey Dunn, Clyde O. DeLand, Philip R. Goodwin, Thornton Oakley, Violet Oakley, Ellen Bernard Thompson Pyle, Olive Rush , Allen Tupper True, Elizabeth Shippen Green, Arthur E. Becher, William James Aylward i Jessie Willcox Smith. Pyle je učio svoje studente kod kuće i studija u Wilmingtonu, koji još uvek stoji i nalazi se u Nacionalnom registru istorijskih mesta.
Njegova klasična publikacija iz 1883. godine, The Merry Adventures of Robin Hood, ostaje u štampi, a njegove druge knjige često imaju srednjovekovne evropske postavke, uključujući i četvorokutni set na King Arthur. Takođe je poznat po svojim ilustracijama pirata i zaslužan je stvaranjem onoga što je postao moderni stereotip piratske haljine. Objavio je svoj prvi roman Otto iz Srebrne ruke 1888. godine. Takođe je ilustrirao istorijske i avanturističke priče za časopise kao što su Harper's Magazine i magazin St. Nicolas. Njegov roman Men of Iron adaptiran je kao film The Black Shield of Falworth (1954).
Pajl je otputovao u Firencu, Italija, 1910. da proučava muralno slikarstvo. Umro je tamo 1911. zbog iznenadne infekcije bubrega (Bright's Disease).
[Sjedinjene Države][Nacionalni registar istorijskih mjesta][Kralj Arthur]
1.Život
2.Glavni radovi
2.1.The Merry Adventures od Robin Hooda
2.2.Muškarci gvožđa
2.3.Ostali radovi
3.Kritični odgovor
4.Izabrana bibliografija
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh