Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Internet troll
1.Upotreba
2.Poreklo i etimologija
2.1.Na drugim jezicima
3.Trolling, identitet i anonimnost
4.Korporativni, politički i sporedni trolovi sponzirani u posebnom interesu
5.Psihološke karakteristike
6.Concern troll
7.Troll lokacije
8.Medijska pokrivenost i kontroverzi
8.1.Australija
8.2.Indija
8.3.ujedinjeno kraljevstvo
8.4.Sjedinjene Države
9.Primjeri [Izmijeniti ]
Kao što je objavljeno 8. aprila 1999. godine, investitori su postali žrtve trollinga putem online finansijske diskusije o kompaniji PairGain, telefonskoj kompaniji s sedežem u Kaliforniji. Trollovi koji su radili u Yahoo Finance magazinu zaliha objavili su izmišljeni članak Bloomberg News-a u kojem se navodi da bi izraelska telekomunikacijska kompanija potencijalno mogla kupiti PairGain. Kao rezultat, akcija PairGain-a skočila je za 31%. Međutim, akcija se odmah srušila nakon što su izvještaji identifikovani kao lažni.
Trolling zlatnog članstva je poteklo 2007. godine na 4chan pločama, kada su korisnici objavili lažne slike koje tvrde da nude nadograđene privilegije 4chan naloga; bez "zlatnog" računa, nije bilo moguće prikazati određeni sadržaj. Ovo se ispostavilo kao prevara dizajnirana da bi prevarila članove odbora, posebno novinare. Kopiran je i postao Internet meme. U nekim slučajevima, ova vrsta trolova je korišćena kao prevara, naročito na Facebooku, gde su lažni oglasi za nadogradnju Facebook-a za zlatni račun razmnoženi kako bi povezali korisnike sa sumnjivim veb sajtovima i drugim sadržajem.
Slučaj Zeran v. America Online, Inc. je prvenstveno prvenstveno od trollinga. Šest dana nakon bombardovanja Oklahoma Siti, anonimni korisnici su postavili reklame za majice koje su slave bombardovanje na oglasnim tablama AOL-a, tvrdeći da su majice mogle dobiti kontaktiranjem g. Keneta Zerana. Na postu su navedena adresa Zerana i kućni broj telefona. Zeran je kasnije bio maltretiran.
Protesti protiv senatologije od strane Anonimnog, poznatog pod nazivom Projektna hanologija, ponekad su označeni kao "trolling" medijima kao što je Wired, a učesnici se eksplicitno eksplicitno identifikuju kao "trolls".
Neonacistička internet stranica The Daily Stormer orkestrira ono što zove "Trolska vojska", i ohrabruje trolling Jevrejske poslanice Luciana Berger i muslimanskog aktiviste Mariam Veiszadeh.
[Yahoo!][Anonimno: grupa]
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh