Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Internet troll
1.Upotreba
2.Poreklo i etimologija
2.1.Na drugim jezicima
3.Trolling, identitet i anonimnost [Izmijeniti ]
Rani incidenti trollinga smatrani su jednakim kao plamen, ali se to promenilo s modernim korišćenjem od strane medija kako bi se odnosilo na stvaranje bilo kog sadržaja koji cilja drugu osobu. Internet rječnik NetLingo sugeriše da postoje četiri kategorije trollinga: trolling igranja, taktičkog trollinga, strateškog trollinga i dominiranja trollinga. Odnos između trollinga i plamena je primećen na forumima otvorenog pristupa u Kaliforniji, na seriji kompjutera povezanih sa modemom. CommuniTree je započeo 1978. godine, ali je zatvoren 1982. godine, kada je pristupilo tinejdžerima srednje škole, što je postalo osnova za trashing i zlostavljanje. Neki psiholozi su sugerisali da će plamen biti uzrokovan deindividuacijom ili smanjenom samovrednovanjem: anonimnost online objavljivanja dovela bi do zabrane među pojedincima. Drugi su predložili da iako plamen i trolling često nisu neprijatni, to može biti oblik normativnog ponašanja koji izražava socijalni identitet određene grupe korisnika Prema Tom Postmesu, profesoru društvene i organizacione psihologije na univerzitetima u Exeteru, Engleskoj i Groningenu, Holandija, kao i autoru Individualnosti i Grupe, koji je proučio online ponašanje za 20 godina, "Trollovi žele nasilje, do nivoa nevolja koje mogu izazvati u okruženju. Oni žele da počnu, žele promovisati antipatske emocije gnusa i besa, koji im morbidno daje osećaj zadovoljstva."
Praksa trollinga je dokumentovano od strane brojnih akademika još devedesetih. To uključuje Stevena Džonsona 1997. godine u knjizi Interfejs kultura i Judith Donath 1999. Donathov rad ukazuje na dvosmislenost identiteta u razdvojenoj "virtuelnoj zajednici" kao što je Usenet:
U fizičkom svetu postoji jedinstveno jedinstvo za sebe, jer telo pruža ubedljivu i praktičnu definiciju identiteta. Norma je: jedno telo, jedan identitet ... Virtuelni svijet je drugačiji. Sastoji se od informacija, a ne od materije.

Donath pruža koncizan pregled igara za igranje identiteta koji se bave konfuzijom između fizičke i epistemske zajednice:

Trolling je igra o prevaru identiteta, iako se igra bez saglasnosti većine igrača. Trol pokušava da prođe kao legitiman učesnik, deleći zajedničke interese i zabrinutosti grupe; članovi novinskih grupa, ako su upoznati sa trollsima i drugim obmanama identiteta, pokušavaju da istovremeno razlikuju stvarno od trolling postova, a nakon što sudijo posterom trolom, napravite plakat koji napusti grupu. Njihov uspeh na prvom mestu zavisi od toga koliko dobro - i trol - razumeju identitetne znakove; njihov uspeh u drugom zavisi od toga da li je užitak trolla dovoljno smanjen ili nadmašen troškovima koje je nametala grupa.

Trolovi mogu biti skupi na nekoliko načina. Trol može da ometa raspravu o novinskoj grupi, širi loš savjet i ošteti osećaj povjerenja u zajednicu vijesti. Štaviše, u grupi koja je postala senzibilisana za trolling - gdje je stopa prevare velika - mnoga iskreno naivna pitanja mogu brzo biti odbijena kao troling. To može biti prilično neupućeno novom korisniku koji je, nakon što se prvi put objavio, odmah bombardovao ljutitim optužbama. Čak i ako je optužba neosnovana, brendiran trol je prilično štetan za online reputaciju.
Susan Herring i kolege iz "Traženje sigurnosti Online: Upravljanje" Trolling "na feminističkom forumu" ukazuju na poteškoće koje su prisutne u nadgledanju trollinga i održavanju slobode govora u online zajednicama: "uznemiravanje se često pojavljuje u prostorima poznatim po njihovoj slobodi, nedostatku cenzura i eksperimentalne prirode ". Sloboda govora može dovesti do tolerancije ponašanja trollinga, što komplikuje napore članova da održe otvorenu, ali ipak podržavajuću diskusiju, posebno za osjetljive teme poput rase, pola i seksualnosti.
U nastojanju da smanji nečijevo ponašanje povećanjem odgovornosti, mnoge web stranice (npr. Reuters, Facebook i Gizmodo) sada zahtevaju komentare da registruju svoja imena i e-mail adrese.
[Virtuelna zajednica]
4.Korporativni, politički i sporedni trolovi sponzirani u posebnom interesu
5.Psihološke karakteristike
6.Concern troll
7.Troll lokacije
8.Medijska pokrivenost i kontroverzi
8.1.Australija
8.2.Indija
8.3.ujedinjeno kraljevstvo
8.4.Sjedinjene Države
9.Primjeri
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh