Član : Prijavite se |Registrirajte se |Upload znanja
Tražiti
Nacionalni registar istorijskih mjesta [Izmijeniti ]
Nacionalni registar istorijskih mjesta (NRHP) je zvanična lista saveznih vlada Sjedinjenih Država, lokacija, objekata, objekata i objekata koji se smatraju vrednim čuvanja. Imovina koja je navedena u Nacionalnom registru, ili nalazi u istorijskom okrugu nacionalnog registra, može se kvalificirati za poreske olakšice koje proizilaze iz ukupne vrijednosti troškova nastale čuvanjem imovine.
Donošenjem Zakona o nacionalnom istorijskom očuvanju (NHPA) 1966. godine ustanovljen je Nacionalni registar i proces dodavanja imovine. Od više od milion imovine u nacionalnom registru, 80.000 se navodi pojedinačno. Ostatak doprinose resursima unutar istorijskih okruga.
Za većinu istorije Nacionalni registar upravlja Nacionalna služba za nacionalne parkove (NPS), agencija u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Sjedinjenih Država. Njeni ciljevi su da pomognu vlasnicima nekretnina i interesnim grupama, kao što je Nacionalni fond za istorijsko očuvanje, da koordiniraju, identifikuju i zaštite istorijske lokacije u Sjedinjenim Državama. Iako su listi nacionalnog registra uglavnom simbolični, njihovo priznavanje značaja pruža određeni finansijski podsticaj vlasnicima navedenih objekata. Zaštita imovine nije zagarantovana. Tokom procesa nominacije, imovina se ocjenjuje u smislu četiri kriterijuma za uključivanje u Nacionalni registar istorijskih mjesta. Primjena ovih kriterijuma bila je predmet kritike akademika istorije i očuvanja, kao i javnosti i političara.
Povremeno ističu istorijske lokacije izvan zemlje, ali su povezane sa Sjedinjenim Državama (kao što je američka ambasada u Tangiersu). Svojstva se mogu nominirati u različitim oblicima, uključujući pojedinačne nekretnine, istorijske oblasti i višestruke podneske vlasništva (MPS). Registar kategorizuje opšte liste u jednu od pet vrsta svojstava: okruženje, lokacija, struktura, izgradnja ili objekat. Istorijski okruzi nacionalnog registra su definisana geografska područja koja se sastoje od doprinosa i nekretnina koja ne doprinose. Neke nekretnine se automatski unose u Nacionalni registar kada ih postane upravljano od strane Nacionalnog parka. Ovo uključuje nacionalne istorijske znamenitosti (NHL), nacionalne istorijske lokacije (NHS), nacionalne istorijske parkove, nacionalne vojne parkove / borbena polja, nacionalne spomenike i neke nacionalne spomenike. (Savezna imanja mogu se proglasiti nacionalnim spomenicima po Zakonu o starinama zbog njihovog istorijskog ili prirodnog značaja, a njima upravljaju više agencija. Samo su spomenici koji su istorijski karakteri kojima upravlja služba Nacionalnog parka, administrativno navedeni u Nacionalnom registru. )
[Doprinosna svojina][Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjedinjenih Država][Nacionalni spomenik: Sjedinjene Države][Zakon o starinama]
1.istorija
2.Podsticaji vlasnika imovine
3.Proces nominacije
3.1.Kriterijumi
3.2.Isključenja
3.3.Navedene nekretnine
3.4.Višestruko podnošenje nekretnina
4.Vrste svojstava
5.Nedavna prošlost
6.Ograničenja
7.Lista sličnih agencija širom svijeta
[Upload Više Sadržaj ]


Autorsko pravo @2018 Lxjkh