Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Παρίσι Μετρό
1.Ονομασία
2.Ιστορία
2.1.Πρόγραμμα Fulening Bienvenüe
2.2.Nord-Sud: ανταγωνιστικό δίκτυο
2.3.1930-1950: φθάνουν τα πρώτα εσωτερικά προάστια
2.4.1960-1990: ανάπτυξη του RER
2.5.1990-2010: Eole και Météor
2.6.2010 και πέρα: Αυτοματισμοί και επεκτάσεις στα προάστια
2.7.Ατυχήματα και περιστατικά
3.Δίκτυο
3.1.Ωρες λειτουργίας
3.2.Εισιτήρια [Τροποποίηση ]
Οι ναύλοι πωλούνται σε περίπτερα και σε αυτοματοποιημένες μηχανές στο φουαγιέ του σταθμού. Η είσοδος στις πλατφόρμες γίνεται με αυτοματοποιημένη πύλη, που ανοίγει με έξυπνες κάρτες και απλά εισιτήρια. Η Gates επιστρέφει τα εισιτήρια για την επιβίβαση των επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δεν υπάρχει συνήθως σύστημα συλλογής ή ελέγχου εισιτηρίων στο τέλος του ταξιδιού και τα εισιτήρια μπορούν να επιθεωρούνται σε οποιοδήποτε σημείο. Η έξοδος από όλους τους σταθμούς χαρακτηρίζεται με σαφήνεια ως προς το σημείο πέραν του οποίου δεν απαιτείται πια η κατοχή εισιτηρίου.

Το βασικό εισιτήριο είναι το εισιτήριο "t". Ισχύει για ένα ταξίδι πολλαπλών μεταφορών εντός μίας και μισής ώρας από την πρώτη επικύρωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μετρό, λεωφορεία και τραμ, και στη ζώνη 1 του RER. Επιτρέπει απεριόριστες μεταφορές μεταξύ του ίδιου τρόπου μεταφοράς (π.χ. Métro προς Métro, λεωφορείο προς το λεωφορείο και το τραμ προς το τραμ), μεταξύ λεωφορείου και τραμ και μεταξύ μετρό και ζώνης RER 1. Κατά τη μεταφορά μεταξύ του μετρό και του RER, για να διατηρήσει το εισιτήριο. Ο RER απαιτεί έγκυρο εισιτήριο εισόδου και εξόδου, ακόμη και για μεταφορά. Διανέμεται € 1,90 ή δέκα (ένα δελτίο) για € 14,50 από τον Ιούνιο του 2017.
Άλλοι ναύλοι χρησιμοποιούν το Passo pass, μια ασύρματη έξυπνη κάρτα που βασίζεται σε RFID. Οι τιμές περιλαμβάνουν:

καθημερινά (Mobilis, το εισιτήριο Jeunes, για νέους ηλικίας κάτω των 26 ετών τα σαββατοκύριακα και τις εθνικές αργίες, είναι το ήμισυ του κόστους ενός δελτίου Mobilis).
εβδομαδιαία ή μηνιαία (το πρώην Carte πορτοκαλί, που πωλείται ως το εβδομαδιαίο Navigo ("hebdo") και το μηνιαίο Navigo)
(Navigo intégrale ή Imagine R για φοιτητές)
Η κάρτα ταξιδίου (Paris Visite) διατίθεται για μία, δύο, τρεις ή πέντε ημέρες για τις ζώνες 1-3 που καλύπτουν το κέντρο του Παρισιού ή τις ζώνες 1-5 που καλύπτουν ολόκληρο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του RER, στα αεροδρόμια Versailles και Disneyland Paris. Σχεδιάστηκε κυρίως για επισκέπτες και διατίθεται μέσω των διανομέων της RATP στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και το Βέλγιο. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε μια εβδομαδιαία κάρτα (μέχρι € 10), αλλά μια εβδομαδιαία κάρτα τρέχει από Δευτέρα έως Δευτέρα (και επαναφέρεται κάθε Δευτέρα), ενώ η κάρτα Visite Paris ισχύει για τον αριθμό των ημερών που αγοράσατε.
[αγγλική γλώσσα][γερμανική γλώσσα]
3.3.Εγκαταστάσεις
4.Τεχνικές προδιαγραφές
5.Σιδηροδρομικά βαγόνια
6.Γραμμές
7.Σταθμοί
7.1.Εσωτερική διακόσμηση
7.2.Εξωτερική διακόσμηση
8.Μελλοντικός
8.1.Υπό κατασκευή
8.2.Σχέδια
9.Πολιτιστική σημασία
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh