Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Παρίσι Μετρό
1.Ονομασία
2.Ιστορία
2.1.Πρόγραμμα Fulening Bienvenüe
2.2.Nord-Sud: ανταγωνιστικό δίκτυο
2.3.1930-1950: φθάνουν τα πρώτα εσωτερικά προάστια
2.4.1960-1990: ανάπτυξη του RER
2.5.1990-2010: Eole και Météor
2.6.2010 και πέρα: Αυτοματισμοί και επεκτάσεις στα προάστια
2.7.Ατυχήματα και περιστατικά
3.Δίκτυο
3.1.Ωρες λειτουργίας
3.2.Εισιτήρια
3.3.Εγκαταστάσεις
4.Τεχνικές προδιαγραφές [Τροποποίηση ]
Το Métro έχει 214 χιλιόμετρα (133 μίλια) και 303 σταθμούς, 62 μεταξύ γραμμών. Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν το δίκτυο RER. Η μέση απόσταση μεταξύ των σταθμών είναι 562 μέτρα (1.844 ft). Τα τρένα σταματούν σε όλους τους σταθμούς. Οι γραμμές δεν μοιράζονται κομμάτια, ακόμη και σε σταθμούς ανταλλαγής (μεταφοράς).
Τα τρένα μέσου όρου 20 km / h (12,4 mph) με μέγιστη ταχύτητα 70 km / h (43 mph) σε όλα εκτός από τα αυτοματοποιημένα μηχανοκίνητα τρένα της γραμμής 14, τα οποία κατά μέσο όρο 40 km / h και φθάνουν τα 80 km / h 50 μίλι / ώρα). Ένα μέσο ταξίδι διασταύρωσης διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Τα τρένα ταξιδεύουν στα δεξιά. Η τροχιά είναι τυποποιημένο, αλλά το περιτύπωμα είναι μικρότερο από το δίκτυο SNCF της κύριας γραμμής. Η ισχύς προέρχεται από μια τρίτη πλάγια σιδηροτροχιά, 750 V DC, εκτός από τις γραμμές με καουτσούκ, όπου το ρεύμα είναι από κατευθυντήριες ράβδους.
Το περιτύπωμα φόρτωσης είναι μικρό σε σύγκριση με εκείνο των νεότερων συστημάτων μετρό (αλλά συγκρίσιμο με αυτό των πρώιμων ευρωπαϊκών μετρό), με χωρητικότητες από περίπου 560 έως 720 επιβάτες ανά αμαξοστοιχία στις γραμμές 1-14. Πολλά άλλα συστήματα μετρό (όπως αυτά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου) υιοθέτησαν εκτεταμένες διαστάσεις σήραγγας για τις νεώτερες γραμμές τους (ή χρησιμοποιούνται σήραγγες πολλαπλών μεγεθών σχεδόν από την αρχή, στην περίπτωση της Βοστώνης), με κόστος λειτουργίας ασυμβίβαστων στόλων κύλισης στοκ. Το Παρίσι έχτισε όλες τις γραμμές στις ίδιες διαστάσεις με τις αρχικές γραμμές του. Πριν από την εισαγωγή των ελαστικών επισώτρων στη δεκαετία του 1950, αυτό το κοινόχρηστο μέγεθος, θεωρητικά, επέτρεπε σε οποιοδήποτε τροχαίο υλικό του Metro να λειτουργεί σε οποιαδήποτε γραμμή, αλλά στην πράξη κάθε γραμμή είχε ανατεθεί σε κανονικό κατάλογο τρένων.
Ένα χαρακτηριστικό είναι η χρήση κουρτινών με καουτσούκ σε πέντε γραμμές: η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε από την RATP και τέθηκε σε λειτουργία το 1951. Η τεχνολογία εξάγεται σε πολλά δίκτυα σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Μόντρεαλ, Πόλη του Μεξικού και Σαντιάγο). Οι γραμμές 1, 4, 6, 11 και 14 έχουν ειδικές προσαρμογές για να φιλοξενήσουν τρένα με καουτσούκ. Τα τρένα αποτελούνται από 3 έως 6 αυτοκίνητα ανάλογα με τη γραμμή, τα πιο συνηθισμένα είναι 5 αυτοκίνητα (η γραμμή 14 μπορεί να έχει 8 αυτοκίνητα στο μέλλον), αλλά όλα τα τρένα στην ίδια γραμμή έχουν τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων.
Το Metro έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τοπική υπηρεσία point-to-point στο Παρίσι και να εξυπηρετεί στην πόλη από κάποια κοντινά προάστια. Οι σταθμοί στο Παρίσι είναι πολύ κοντά για να σχηματίσουν μια δομή δικτύου, εξασφαλίζοντας ότι κάθε σημείο της πόλης είναι κοντά σε σταθμό μετρό (λιγότερο από 500 μέτρα ή 1.600 πόδια), αλλά αυτό καθιστά την υπηρεσία αργή 20 km / h (12 mph) , εκτός από τη γραμμή 14, όπου οι σταθμοί είναι πιο απομακρυσμένοι και τα τρένα ταξιδεύουν γρηγορότερα. Η χαμηλή ταχύτητα εμποδίζει ουσιαστικά την εξυπηρέτηση σε μακρύτερα προάστια, τα οποία εξυπηρετούνται από το RER.
Το μετρό είναι ως επί το πλείστον υπόγειο. Τα τμήματα επιφανείας περιλαμβάνουν τμήματα σε οδογέφυρα στο Παρίσι (γραμμές 1, 2, 5 και 6) και στην επιφάνεια στα προάστια (γραμμές 1, 5, 8 και 13). Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι δύο τροχιές τοποθετούνται σε μία σήραγγα. Σχεδόν όλες οι γραμμές ακολουθούν δρόμους, έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο cut-and-cover κοντά στην επιφάνεια (το νωρίτερο με το χέρι). Η γραμμή 1 ακολουθεί την ευθεία πορεία των Ηλυσίων Πεδίων και σε άλλες γραμμές μερικοί σταθμοί (για παράδειγμα, Commerce) έχουν πλατφόρμες που δεν ευθυγραμμίζονται: ο παραπάνω δρόμος είναι πολύ στενός για να ταιριάζει και στις δύο πλατφόρμες απέναντι ο ένας στον άλλο. Πολλές γραμμές έχουν πολύ απότομες καμπύλες. Οι προδιαγραφές που καθορίστηκαν το 1900 απαιτούσαν πολύ χαμηλή ακτίνα καμπύλης σύμφωνα με τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, αλλά ακόμη και αυτό συχνά δεν τηρήθηκε πλήρως, για παράδειγμα κοντά στη Βαστίλη και την Παναγία των Παρισίων. Μέρη του δικτύου είναι χτισμένα σε βάθος, συγκεκριμένα ένα τμήμα της γραμμής 12 κάτω από τη Μονμάρτρη, τα τμήματα κάτω από τον Σηκουάνα και όλα τα τμήματα 14.
Οι γραμμές 7 και 13 έχουν δύο τερματικούς κλάδους.
[Ηλύσια Πεδία]
5.Σιδηροδρομικά βαγόνια
6.Γραμμές
7.Σταθμοί
7.1.Εσωτερική διακόσμηση
7.2.Εξωτερική διακόσμηση
8.Μελλοντικός
8.1.Υπό κατασκευή
8.2.Σχέδια
9.Πολιτιστική σημασία
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh