Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Παρίσι Μετρό
1.Ονομασία
2.Ιστορία
2.1.Πρόγραμμα Fulening Bienvenüe
2.2.Nord-Sud: ανταγωνιστικό δίκτυο
2.3.1930-1950: φθάνουν τα πρώτα εσωτερικά προάστια
2.4.1960-1990: ανάπτυξη του RER
2.5.1990-2010: Eole και Météor
2.6.2010 και πέρα: Αυτοματισμοί και επεκτάσεις στα προάστια
2.7.Ατυχήματα και περιστατικά
3.Δίκτυο
3.1.Ωρες λειτουργίας
3.2.Εισιτήρια
3.3.Εγκαταστάσεις
4.Τεχνικές προδιαγραφές
5.Σιδηροδρομικά βαγόνια
6.Γραμμές
7.Σταθμοί
7.1.Εσωτερική διακόσμηση [Τροποποίηση ]
Οι εκδρομές είναι διακοσμημένες σε αρ νουβό στιλ που καθορίστηκαν κατά το άνοιγμα του Métro το 1900. Το πνεύμα αυτής της αισθητικής έχει γενικά σεβαστεί στις ανακαινίσεις.
Οι κανονικοί θολωμένοι σταθμοί είναι επενδεδυμένοι με μικρά λευκά κεραμίδια, που επιλέχθηκαν λόγω της χαμηλής απόδοσης του ηλεκτρικού φωτισμού των αρχών του 20ού αιώνα. Από την αρχή οι τοίχοι έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διαφήμιση. οι αφίσες στους πρώτους σταθμούς πλαισιώνονται από χρωματιστά πλακάκια με το όνομα του αρχικού φορέα εκμετάλλευσης (CMP ή Nord Sud). Οι σταθμοί του πρώην Nord Sud (το μεγαλύτερο μέρος της γραμμής 12 και τμήματα της γραμμής 13) γενικά έχουν πιο σχολαστική διακόσμηση. Τα ονόματα των σταθμών είναι συνήθως γραμμένα σε μεταλλικές πλάκες με λευκά γράμματα σε μπλε φόντο ή σε λευκά πλακάκια σε φόντο μπλε πλακιδίων.
Οι πρώτες ανακαινίσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η εγκατάσταση φθορίου φωτισμού αποκάλυψε την κακή κατάσταση του αρχικού πλακιδίου. Τρία βασικά στυλ επανακατασκευής ακολούθησαν διαδοχικά.

Μεταξύ του 1948 και του 1967, η RATP εγκατέστησε τυποποιημένες έγχρωμες μεταλλικές επενδύσεις τοίχων σε 73 σταθμούς.
Από τα τέλη της δεκαετίας του '60 ένα νέο στυλ ξετυλίχθηκε σε περίπου 20 σταθμούς, γνωστούς ως Mouton-Duvernet μετά τον πρώτο σταθμό. Τα λευκά πλακάκια αντικαταστάθηκαν σε ύψος 2 μ. Με μη πλαϊνά κεραμίδια σε διάφορες αποχρώσεις πορτοκαλιού. Προοριζόμενοι να είναι ζεστοί και δυναμικοί, οι ανακαινίσεις αποδείχθηκαν μη δημοφιλείς. Η διακόσμηση έχει αφαιρεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος "Renouveau du métro".
Από το 1975 ορισμένοι σταθμοί ανακατασκευάστηκαν στο στυλ Motte, το οποίο υπογράμμισε το αρχικό άσπρο πλακάκι αλλά έφερε πλήγματα χρώματος στα φωτιστικά, τα καθίσματα και τους τοίχους των σηράγγων σύνδεσης. Το επόμενο στυλ Ouï Dire διαθέτει στιβαρά καθίσματα και φωτιστικά περιβλήματα με συμπληρωματικό πολύχρωμο προβολέα.
Ορισμένοι σταθμοί έχουν αρχικές διακοσμήσεις για να αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική σημασία των τοποθεσιών τους. Ο πρώτος που έλαβε αυτή τη θεραπεία ήταν το Λούβρο - Rivoli στη γραμμή 1, το οποίο περιέχει αντίγραφα των αριστουργημάτων που παρουσιάζονται στο μουσείο. Άλλα αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι η Βαστίλη (γραμμή 1), η Saint-Germain-des-Prés (γραμμή 4), η Cluny-La Sorbonne (γραμμή 10) και η Arts et Métiers (γραμμή 11).
[Art Nouveau]
7.2.Εξωτερική διακόσμηση
8.Μελλοντικός
8.1.Υπό κατασκευή
8.2.Σχέδια
9.Πολιτιστική σημασία
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh