Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Παρίσι Μετρό
1.Ονομασία
2.Ιστορία
2.1.Πρόγραμμα Fulening Bienvenüe
2.2.Nord-Sud: ανταγωνιστικό δίκτυο
2.3.1930-1950: φθάνουν τα πρώτα εσωτερικά προάστια
2.4.1960-1990: ανάπτυξη του RER
2.5.1990-2010: Eole και Météor
2.6.2010 και πέρα: Αυτοματισμοί και επεκτάσεις στα προάστια
2.7.Ατυχήματα και περιστατικά
3.Δίκτυο
3.1.Ωρες λειτουργίας
3.2.Εισιτήρια
3.3.Εγκαταστάσεις
4.Τεχνικές προδιαγραφές
5.Σιδηροδρομικά βαγόνια
6.Γραμμές
7.Σταθμοί
7.1.Εσωτερική διακόσμηση
7.2.Εξωτερική διακόσμηση [Τροποποίηση ]
Οι αρχικές αρτ νουβό εισόδους είναι εικονικά σύμβολα του Παρισιού και τα 83 επιβιώνουν. Σχεδιασμένο από τον Hector Guimard σε ένα στυλ που προκάλεσε κάποια έκπληξη και αντιπαράθεση το 1900, υπάρχουν δύο βασικές παραλλαγές:

Τα πιο περίτεχνα τζάμια. Δύο αυθεντικοί τέντες εξακολουθούν να υπάρχουν, στα Porte Dauphine και Abbesses (αρχικά βρίσκονται στο Hôtel de Ville έως ότου μετακινηθεί στη δεκαετία του 1970). Στο σταθμό Châtelet εγκαταστάθηκε ένα αντίγραφο του θόλο του Abbesses στη διασταύρωση των Rue des Halles και Rue Sainte-Opportune.
Ένα κιγκλιδωτό από χυτοσίδηρο διακοσμημένο σε φυτικά μοτίβα, συνοδευόμενο από ένα σημάδι "Métropolitain" που υποστηρίζεται από δύο πορτοκαλί σφαίρες πάνω από περίτεχνα υποστηρίγματα από χυτοσίδηρο με τη μορφή φυτικών μίσχων.

Πολλές από τις εικονικές εισόδους του Guimard έχουν δοθεί σε άλλες πόλεις. Το μόνο πρωτότυπο σε σταθμό μετρό έξω από το Παρίσι είναι στο σταθμό Square-Victoria-OACI στο Μόντρεαλ, ως μνημείο της συνεργασίας των μηχανικών της RATP. Τα ρεπλίκα που χύνονται από τα αρχικά καλούπια έχουν δοθεί στο σταθμό της Λισαβόνας (σταθμός Picoas). το Μετρό του Μεξικού (Metro Bellas Artes, με το σήμα "Μετρό"), προσφέρεται ως δώρο σε αντάλλαγμα για τοιχογραφίες Huichol που εμφανίζονται στο Palais Royal - Musée du Louvre. και το Σικάγο Μετρό (οδός Van Buren στη λεωφόρο South Michigan και στην οδό East Van Buren με σήμα «Metra»), το οποίο δόθηκε το 2001. Το μετρό της Μόσχας έχει είσοδο Guimard στο σταθμό Kievskaya, δωρεά του RATP το 2006. Υπάρχει μια είσοδος στην οθόνη στο Κήπος Γλυπτικής στο Downtown Washington DC Αυτό δεν οδηγεί σε σταθμό του μετρό, είναι μόνο για ευχαρίστηση. Ομοίως, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης έχει μια αρχική, αποκατασταθεί είσοδο Guimard σε εξωτερικούς χώρους στο Abby Aldrich Rockefeller Κήπος Γλυπτικής.Οι μεταγενέστεροι σταθμοί και οι ανακαινίσεις έφεραν όλο και πιο απλά στυλ στις εισόδους.
Οι κλασικοί πέτρινοι κιγκλιδώματα επιλέχθηκαν για μερικούς πρώτους σταθμούς σε διάσημες τοποθεσίες (Franklin D. Roosevelt, République).
Οι απλούστερες μεταλλικές κιγκλιδώματα συνοδεύουν ένα σήμα "Métro", το οποίο στερείται σφαιρικής λάμπας σε άλλους πρώτους σταθμούς (Saint-Placide).
Τα μινιμαλιστικά κιγκλιδώματα από ανοξείδωτο χάλυβα () εμφανίστηκαν από τη δεκαετία του 1970 και οι πινακίδες με μόνο ένα "M" ήταν ο κανόνας από τον πόλεμο (Ολυμπιάδες, άνοιξε το 2007).

Μια χούφτα εισόδων έχουν αρχική αρχιτεκτονική (Saint-Lazare), και ένας αριθμός ενσωματώνονται σε οικιστικά ή αυτόνομα κτίρια (Pelleport).
8.Μελλοντικός
8.1.Υπό κατασκευή
8.2.Σχέδια
9.Πολιτιστική σημασία
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh