Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Παρίσι Μετρό
1.Ονομασία
2.Ιστορία
2.1.Πρόγραμμα Fulening Bienvenüe [Τροποποίηση ]
Στις 20 Απριλίου 1896, το Παρίσι υιοθέτησε το, το οποίο έπρεπε να εξυπηρετεί μόνο την πόλη του Παρισιού. Πολλοί Παριζιάνους ανησυχούσαν ότι η επέκταση των γραμμών στα βιομηχανικά προάστια θα μείωνε την ασφάλεια της πόλης. Το Παρίσι απαγόρευσε τις γραμμές στα εσωτερικά προάστια και, ως εγγύηση, τα τρένα Métro έπρεπε να τρέξουν στα δεξιά, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες προαστιακές γραμμές που έτρεχαν στα αριστερά.
Σε αντίθεση με πολλά άλλα συστήματα μετρό (όπως το Λονδίνο), το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα σύστημα (αρχικά) εννέα γραμμών. Ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα απαιτούσε μια ιδιωτικοποίηση από την αρχή - η πόλη θα οικοδομούσε το μεγαλύτερο μέρος του μόνιμου τρόπου, ενώ μια ιδιωτική εταιρεία παραχώρησης θα τροφοδοτεί τα τρένα και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και θα μισθώνει το σύστημα (κάθε γραμμή χωριστά, αρχικά για 39 μισθώσεις). Τον Ιούλιο του 1897, διαγωνίστηκαν έξι υποψήφιοι και η Compagnie Generale de Traction, που ανήκει στον Βελγικό Baron Édouard Empain, κέρδισε το συμβόλαιο. η εταιρεία αυτή αναδιοργανώθηκε αμέσως ως Compagnie de Chemin de Fer Metropolitan.
Η κατασκευή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1898. Η πρώτη γραμμή, Porte Maillot-Porte de Vincennes, εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουλίου 1900 κατά την Παγκόσμια Έκθεση Παρισιού. Οι είσοδοι σε σταθμούς σχεδιάστηκαν σε αρ νουβό στιλ από τον Hector Guimard. Από την είσοδό του εξακολουθούν να υπάρχουν ογδόντα έξι.
Το έργο του Bienvenüe αποτελείται από 10 γραμμές, οι οποίες αντιστοιχούν στις σημερινές γραμμές 1 έως 9. Η κατασκευή ήταν τόσο έντονη που μέχρι το 1920, παρά τις μερικές αλλαγές από το χρονοδιάγραμμα, οι περισσότερες γραμμές είχαν ολοκληρωθεί. Η μέθοδος θωράκισης της κατασκευής απορρίφθηκε υπέρ της μεθόδου cut-and-cover προκειμένου να επιταχυνθεί η εργασία. Ο Bienvenüe, ένας πολύ έμπειρος μηχανικός, σχεδίασε μια ειδική διαδικασία κατασκευής των σηράγγων για να επιτρέψει την ταχεία ανακατασκευή των δρόμων και πιστώνεται με μια ευρέως ταχεία και σχετικά αβίαστη κατασκευή μέσα από τα δύσκολα και ετερογενή εδάφη και βράχια.
Οι γραμμές 1 και 4 σχεδιάστηκαν ως κεντρικές γραμμές Ανατολής-Δύσης και Βορρά-Νότου. Δύο γραμμές, ligne 2 Nord (γραμμή 2 Βόρεια) και ligne 2 Sud (γραμμή 2 νότια), σχεδιάστηκαν επίσης, αλλά η γραμμή 2 Νότου συγχωνεύθηκε με τη γραμμή 5 το 1906.
Η γραμμή 3 ήταν μια πρόσθετη γραμμή ανατολής-δύσεως βορείως της γραμμής 1 και της γραμμής 5 μια επιπλέον γραμμή βορρά-νότου στα ανατολικά της γραμμής 4. Η γραμμή 6 θα έμενε από το έθνος στο Place d'Italie. Οι γραμμές 7, 8 και 9 θα συνδέουν εμπορικές και γραφικές συνοικίες γύρω από την Όπερα σε κατοικημένες περιοχές στα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά.
Ο Bienvenüe σχεδίασε επίσης μια κυκλική γραμμή, το ligne circulaire intérieure, για να συνδέσει τους έξι κεντρικούς σταθμούς. Ένα τμήμα άνοιξε το 1923 μεταξύ των Invalides και της Boulevard Saint-Germain πριν εγκαταλειφθεί το σχέδιο.
[Art Nouveau]
2.2.Nord-Sud: ανταγωνιστικό δίκτυο
2.3.1930-1950: φθάνουν τα πρώτα εσωτερικά προάστια
2.4.1960-1990: ανάπτυξη του RER
2.5.1990-2010: Eole και Météor
2.6.2010 και πέρα: Αυτοματισμοί και επεκτάσεις στα προάστια
2.7.Ατυχήματα και περιστατικά
3.Δίκτυο
3.1.Ωρες λειτουργίας
3.2.Εισιτήρια
3.3.Εγκαταστάσεις
4.Τεχνικές προδιαγραφές
5.Σιδηροδρομικά βαγόνια
6.Γραμμές
7.Σταθμοί
7.1.Εσωτερική διακόσμηση
7.2.Εξωτερική διακόσμηση
8.Μελλοντικός
8.1.Υπό κατασκευή
8.2.Σχέδια
9.Πολιτιστική σημασία
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh