Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Liga Federal [Τροποποίηση ]
Ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος ή ο Σύνδεσμος των Ελεύθερων Λαών ήταν μια συμμαχία επαρχιών στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και τη Βραζιλία, με στόχο τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής οργάνωσης για το κράτος που αναδύθηκε από το Μάιο Επανάσταση στον πόλεμο της ανεξαρτησίας ενάντια στην Ισπανική αυτοκρατορία.
Εμπνευσμένος και υπό την καθοδήγηση του José Gervasio Artigas, διακήρυξε ανεξαρτησία από το ισπανικό κορώνα το 1815 και απέστειλε επαρχιακούς αντιπροσώπους στο συνέδριο του Tucumán με οδηγίες σχετικά με τον μη διαπραγματεύσιμο στόχο της δήλωσης της πλήρους ανεξαρτησίας των Ηνωμένων επαρχιών του Río de la Plata και της ίδρυσης μιας συνομοσπονδίας των επαρχιών, όλες με ισότιμη βάση, και η κυβέρνηση καθενός είναι άμεσα υπεύθυνη έναντι των λαών της με άμεσα δημοκρατικά μέσα διακυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι αυτών των επαρχιών απορρίφθηκαν σε διατυπώσεις από το Κογκρέσο που κήρυξε την ανεξαρτησία των Ηνωμένων επαρχιών της Νότιας Αμερικής στις 9 Ιουλίου 1816.
Η Ομοσπονδιακή Ένωση αντιμετώπισε τις κυριαρχικές κυβερνήσεις, καθώς και τα συμφέροντα της οικονομικής και πολιτιστικής ελίτ του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο, σε αυτό που αργότερα αποτελούσε εμφύλιο πόλεμο. Το 1820, οι ομοσπονδιακοί κυβερνήτες των επαρχιών Santa Fe και Entre Ríos, Estanislao López και Francisco Ramírez, νίκησαν έναν μειωμένο στρατό διοίκησης, τερματίζοντας την κεντρική κυβέρνηση των Ηνωμένων επαρχιών και καθιερώνοντας μια ομοσπονδιακή συμφωνία με την επαρχία Μπουένος Άιρες.
Το πρωτάθλημα διαλύθηκε μετά τη σύσταση των επαρχιών του στις Ηνωμένες επαρχίες, τώρα υπό ομοσπονδιακή προσωρινή οργάνωση και μετά την εισβολή του Banda Oriental από την πορτογαλική αυτοκρατορία και την ήττα του Artigas. Στον μεγαλύτερο βαθμό, ο Σύνδεσμος επεκτάθηκε στα εδάφη της σημερινής Ουρουγουάης, του νότιου Βραζιλιανού κράτους Rio Grande do Sul και των αργεντινών επαρχιών Entre Ríos, Santa Fe, Corrientes, Misiones και Córdoba. Ήταν καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή της Guarani στην επαναστατική αιτία).
Αν και η χώρα επρόκειτο να επεκταθεί σε όλη τη σύγχρονη Αργεντινή, η ηγεσία της βασιζόταν στην Purificación και την Ανατολική όχθη του ποταμού της Ουρουγουάης. Ως εκ τούτου, μερικές φορές θεωρείται προκάτοχος της σύγχρονης Ουρουγουάης.
[Συνομοσπονδία][Mercosur][Άμεση δημοκρατία][Πορτογαλική αυτοκρατορία]
1.Ιστορία
1.1.Ο José Gervasio Artigas
1.2.Ξεπεσμός
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh