Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Grand Slam: τένις [Τροποποίηση ]
Τα τουρνουά Grand Slam, που ονομάζονται επίσης μεγάλες εταιρείες, είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά ετήσια γεγονότα του τένις. Προσφέρουν τα καλύτερα σημεία, το χρηματικό έπαθλο, την προσοχή των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης, τη μεγαλύτερη δύναμη και το μέγεθος του πεδίου και τον μεγαλύτερο αριθμό των "καλύτερων" σετ για τους άνδρες. Το Grand Slam δρομολόγιο αποτελείται από το αυστραλιανό άνοιγμα στα μέσα Ιανουαρίου, το γαλλικό ανοιχτό το Μάιο και τον Ιούνιο, το Wimbledon τον Ιούλιο και το US Open τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Κάθε τουρνουά παίζεται σε περίοδο δύο εβδομάδων. Τα τουρνουά της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών παίζονται σε σκληρά γήπεδα, τα γαλλικά σε πηλό και το Γουίμπλεντον στο γρασίδι. Το Wimbledon είναι το παλαιότερο, που ιδρύθηκε το 1877, ακολουθούμενο από τις ΗΠΑ το 1881, τους Γάλλους το 1891 και τον Αυστραλό το 1905. Ωστόσο, από αυτές τις τέσσερις, μόνο το Wimbledon ήταν σημαντικό πριν από το 1924-25, όταν και οι τέσσερις έγιναν Grand Slam τουρνουά. Η παράκαμψη των τουρνουά Grand Slam -ιδίως του Australian Open λόγω της απομακρυσμένης απόστασης, των δυσάρεστων ημερομηνιών (γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά) και του χαμηλού χρηματικού βραβείου - δεν ήταν ασυνήθιστη πριν από το 1982, που ήταν η αρχή του κανόνα μέτρησης τίτλων Grand Slam.
Τα τουρνουά Grand Slam δεν εκτελούνται από την Ένωση Αθλητών Τένις (ATP) ή την Ένωση Τένις Γυναικών (WTA), τα οποία ιδρύθηκαν επίσημα το 1972 και το 1973 αντίστοιχα, αν και τα ATP και WTA απονέμουν βαθμούς κατάταξης με βάση την απόδοση ενός παίκτη μείζων.
Ο όρος Grand Slam, χωρίς προσόντα, αλλά και αρχικά, αναφέρεται στην επίτευξη της απόκτησης όλων των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος μέσα σε μία από τις πέντε εκδηλώσεις: ανδρών και γυναικών singles? ανδρικά, γυναικεία και μικτά δίκλινα. Σε δίκλινα, μια ομάδα μπορεί να επιτύχει ένα Grand Slam που παίζει μαζί ή ένας παίκτης μπορεί να το επιτύχει με διάφορους συνεργάτες.
Κερδίζοντας τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις σε διαδοχικά τουρνουά, αλλά όχι το ίδιο έτος είναι γνωστό ως Grand Slam εκτός του ημερολογιακού έτους, ενώ κερδίζοντας και τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια μιας καριέρας, είναι γνωστό ως Καριέρα Grand Slam. Κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός από τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις σε ένα ημερολογιακό έτος, είναι γνωστό ως "Golden Grand Slam" ή πιο συχνά το "Golden Slam". Επίσης, η νίκη του Τελικού Πρωταθλήματος (γνωστού ως ATP Finals για singles και doubles disciplines ανδρών και WTA Finals για τις δύο κατηγορίες των γυναικών) την ίδια περίοδο είναι γνωστή ως "Super Slam". Μαζί, και οι τέσσερις Majors και στους τρεις κλάδους (singles, doubles και mixed doubles) ονομάζονται "boxed set" τίτλων Grand Slam. Κανένας άνδρας ή θηλυκός παίκτης δεν έχει κερδίσει τα δώδεκα γεγονότα σε ένα ημερολογιακό έτος, αν και ένα "κιβώτιο σταδιοδρομίας" έχει επιτευχθεί από τρεις γυναίκες παίκτες.
[Τα πρωταθλήματα, Γουίμπλεντον]
1.Καταγωγή του όρου "Grand Slam"
2.Ιστορία
3.Στοιχεία τουρνουά
4.Νικητές
4.1.Πρωταθλητές του Grand Slam
4.2.Οι παίκτες που ολοκλήρωσαν το Grand Slam
4.2.1.Χρονολογικός
4.2.2.Ανά παίκτη
5.Μη ημερολογιακό έτος Grand Slam
5.1.Διαμάχη για την ορολογία
5.2.Επιτεύγματα και σχεδόν αδυναμίες
6.Σταδιοδρομία Grand Slam
6.1.Μίνι άνδρες
6.2.Γυναικεία singles
6.3.Διπλό
6.4.Διπλό γυναικών
6.5.Μικτά δίκλινα
6.6.Μονομαχίες των αγοριών
6.7.Τα αγόρια διπλασιάζονται
6.8.Η αναπηρική καρέκλα ανδρών διπλασιάζεται
6.9.Η αναπηρική καρέκλα των γυναικών διπλασιάζεται
7.Οι περισσότεροι διαδοχικοί τίτλοι πρωταθλημάτων Grand Slam
7.1.Μίνι άνδρες 2
7.2.Γυναικεία singles 2
7.3.Διπλασιασμός ανδρών 2
7.4.Διπλασιάσεις γυναικών 2
7.5.Μικτά διπλά 2
7.6.Ανδρικά αναπηρικά καροτσάκια για άντρες
7.7.Γυναικείο αναπηρικό καροτσάκι ξεχωρίζει
7.8.Η αναπηρική καρέκλα ανδρών διπλώνει 2
7.9.Η αναπηρική καρέκλα των γυναικών διπλασιάζεται 2
8.Οι περισσότεροι διαδοχικοί τελικοί Grand Slam singles
8.1.Ανδρες
8.2.γυναίκες
8.3.Τα περισσότερα Grand Slam ξεχωρίζουν τίτλους χωρίς απώλειες
8.4.Οι περισσότεροι Grand Slam αναμιγνύουν διπλό τίτλους χωρίς απώλειες
9.Χρυσό Slam
9.1.Μη ημερολογιακό έτος Golden Slam
9.2.Σταδιοδρομία Χρυσή Σφαίρα
10.Σούπερ Σλαμ
10.1.Μη ημερολογιακό έτος Super Slam
10.2.Σταδιοδρομία Super Slam
11.Τρεις σημαντικοί τίτλοι τουρνουά σε ένα χρόνο
12.ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ
13.Σετ σε κουτί
13.1.Καριέρα σε κουτί
14.Πολλαπλές καριέρες Grand Slams
15.Pro Slam
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh