Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Stade Roland Garros
1.Ιστορία
2.Παίζοντας επιφάνεια
3.Σταθικά γήπεδα
3.1.Δικαστής Philippe Chatrier
3.2.Δικαστήριο Suzanne Lenglen
3.3.Δικαστήριο 1
4.Tenniseum
5.Διαμάχη επέκτασης [Τροποποίηση ]
Το 2009, η Fédération Française de Tennis (FFT) ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Γάλλο αρχιτέκτονα Marc Mimram (σχεδιαστή της διάβασης πεζών Passerelle des Deux Rives) να σχεδιάσει μια σημαντική επέκταση του Stade Roland Garros. Σχετικά με την τρέχουσα ιδιοκτησία, η πρόταση ζήτησε την προσθήκη φώτων και μια αναδιπλούμενη οροφή πάνω από το δικαστήριο Philippe Chatrier. Στο κοντινό δημοτικό κέντρο αναψυχής Georges Hébert, ανατολικά του Roland Garros στο Porte d'Auteuil, θα κατασκευαστεί ένα τέταρτο στάδιο με αναδιπλούμενη οροφή και χωρητικότητα 14.600 θέσεων, μαζί με δύο μικρότερα γήπεδα με καθίσματα 1.500 και 750 θέσεων.

Το 2010, η FFT, αντιμέτωπη με την αντίθεσή της στην προτεινόμενη επέκταση από τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται ένα εναλλακτικό σχέδιο για να μετακινήσει το Γαλλικό Όπεν σε νέο χώρο 55 δικαστηρίων έξω από τα όρια της πόλης του Παρισιού. Οι τρεις περιοχές που εξετάστηκαν ήταν Marne-la-Vallée (τοποθεσία του θέρετρου Euro Disney), το βόρειο προάστιο του Παρισιού Gonesse κοντά στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και κενή στρατιωτική βάση κοντά στις Βερσαλλίες. Εν μέσω επιβαρύνσεων για μπλόφα και βραδύτητα, ένας εκπρόσωπος εξήγησε ότι επειδή ο Roland Garros είναι λιγότερο από το ήμισυ του μεγέθους των άλλων τριών τόπων Grand Slam και δεν έχει καλυμμένα γήπεδα, το Γαλλικό Όπεν κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς του Grand Slam στη Μαδρίτη - μια μακρά παράδοση στον πηλό και το μεγαλύτερο δικαστήριο και οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις - ή οι χώρες του Κόλπου, "οι οποίες ήταν έτοιμες να προσφέρουν κάποια τρελά χρηματικά έπαθλα". Ως αποτέλεσμα, είπε, η FFT έμεινε με μόνο δύο βιώσιμες επιλογές: επέκταση του Roland Garros ή μετεγκατάσταση του γεγονότος.
Τον Φεβρουάριο του 2011, η FFT ψήφισε για να κρατήσει το τουρνουά στο Roland Garros, αναφέροντας τα απαγορευτικά έξοδα ($ 630 εκατομμύρια έως $ 1 δισεκατομμύριο) για την κατασκευή ενός νέου χώρου από το μηδέν έναντι ενός προβλεπόμενου $ 370 εκατομμυρίων για να πραγματοποιήσει την προτεινόμενη επέκταση. Περαιτέρω λεπτομέρειες του σχεδίου ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2013, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ανοικοδόμησης του δικαστηρίου Chatrier στα υπάρχοντα του ιδρύματα εκτός από τη νέα στέγη και τα φώτα και μια μεγαλύτερη πλατεία Place des Mousquetaires στην περιοχή που σήμερα κατέχει το Δικαστήριο 1. Το νέο στάδιο στο Porte d'Auteuil θα κατασκευαστεί κάτω από το επίπεδο του εδάφους, με θερμοκήπια που το περιβάλλουν και στις τέσσερις πλευρές. Οι προθεσμίες των έργων προωθήθηκαν από το 2016 έως το 2018. Οι κάτοικοι, οι λάτρεις της άγριας φύσης και οι δημοτικές αρχές εξακολούθησαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο, το οποίο θα έτεινε τις εκτάσεις Roland Garros από 8,5 εκτάρια σε 13,5 εκτάρια.
Τον Φεβρουάριο του 2015, η ανακαίνιση αντιμετώπισε ένα άλλο εμπόδιο όταν το Υπουργείο Οικολογίας εξέδωσε αρνητική έκθεση και το έργο τέθηκε σε αναμονή τον Μάρτιο εν αναμονή της ολοκλήρωσης μιας νέας μελέτης χρήσης γης για το Δημοτικό Συμβούλιο. Τον Ιούνιο, λίγο μετά την ολοκλήρωση του γαλλικού ανοίγματος του 2015, η δήμαρχος της Παρισιού, Άννα Χίντγουο, ανακοίνωσε ότι είχαν υπογραφεί άδειες οικοδομής με νέα εκτίμηση κόστους ύψους 450 εκατ. Δολαρίων και ολοκλήρωση περαιτέρω καθυστερημένες μέχρι το 2019. Οι αντίπαλοι που αντιτίθενται στην κατεδάφιση 2,5 στρεμμάτων 1 εκτάριο) θερμοκηπίων και βιολογικών κήπων στο Porte d'Auteuil στα ανατολικά σύνορα της σημερινής εγκατάστασης, πρότεινε μια εναλλακτική επέκταση προς βορρά προς το Bois de Boulogne, η οποία θα απαιτούσε την κάλυψη τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Α13. Οι υποστηρικτές της επέκτασης προς ανατολάς ισχυρίστηκαν ότι περαιτέρω καθυστερήσεις θα έθεταν σε κίνδυνο την προσφορά του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.
Τον Δεκέμβριο του 2015, το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού διέταξε την αναστολή των εργασιών αποκατάστασης που αφορούσαν τα θερμοκήπια βοτανικών κήπων Auteuil. Σε μια δήλωση, η FFT απάντησε ότι τα θερμοκήπια δεν θα καταστραφούν και, στην πραγματικότητα, θα "διακοσμηθούν". Η FFT σημείωσε επίσης ότι οι αντίπαλοι της ανατολικής επέκτασης «δεν έχουν καλές εναλλακτικές από λειτουργική, νομική και περιβαλλοντική άποψη» και πρόσθεσαν ότι η επέκταση στο Bois de Boulogne ήταν «αδύνατη».
Τον Φεβρουάριο του 2017, επιλύθηκε η τελευταία από τις νομικές προκλήσεις και συνεχίστηκαν οι εργασίες στο αρχικό σχέδιο επέκτασης προς ανατολάς. Οι αξιωματούχοι της FFT ανακοίνωσαν ότι το νέο κτίριο και το χωριό διοργανώσεων του τουρνουά, τα νέα δικαστήρια 7 και 9, το διευρυμένο Place des Mousquetaires και ένα νέο εκθεσιακό δικαστήριο στην περιοχή Fond des Princes δυτικά του Court Lenglen έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν εγκαίρως για το 2018 Open. Το Porte d'Auteuil Court des Serres θα πρέπει να είναι έτοιμο για το τουρνουά του 2019 και το ανασυγκροτημένο Court Chatrier μέχρι το 2020.
[Στρασβούργο][Βερσαλλίες, Yvelines]
6.Τοποθεσία
7.Μεταφορά
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh