Μέλος : Σύνδεση |Εγγραφή |Ανεβάστε τη γνώση
Αναζήτηση
Τόκιο [Τροποποίηση ]
Το Τόκιο (/ toʊkioʊ /, Ιαπωνικά: [toːkʲoː] (ακούστε)), επίσημα Tokyo Metropolis, είναι πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και ένας από τους 47 νομούς. Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο είναι η πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο. Είναι η έδρα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το Τόκιο βρίσκεται στην περιοχή Kantō στη νοτιοανατολική πλευρά του κύριου νησιού Honshu και περιλαμβάνει τα νησιά Izu και τα νησιά Ogasawara. Πρώην γνωστή ως Edo, ήταν η de facto έδρα της κυβέρνησης από το 1603, όταν ο Shogun Tokugawa Ieyasu έκανε την έδρα του στην πόλη. Έγινε επίσημα η πρωτεύουσα αφού ο αυτοκράτορας Meiji μετέφερε την έδρα του στην πόλη από την παλιά πρωτεύουσα του Κιότο το 1868. την εποχή εκείνη η Edo μετονομάστηκε σε Τόκιο. Το Tokyo Metropolis δημιουργήθηκε το 1943 από τη συγχώνευση του πρώην νομού Τόκιο (東京 府, Tōkyō-fu) και της πόλης του Τόκιο (東京 市, Tōkyō-shi).
Το Τόκιο αναφέρεται συχνά ως πόλη, αλλά είναι επίσημα γνωστό και κυβερνημένο ως «μητροπολιτικός νομός», το οποίο διαφέρει από και συνδυάζει στοιχεία μιας πόλης και ενός νομού, χαρακτηριστικό μοναδικό στο Τόκιο. Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο διοικεί τα 23 Ειδικά Τμήματα του Τόκιο (καθένα από τα οποία κυβερνούσε ως μεμονωμένη πόλη), τα οποία καλύπτουν την περιοχή που ήταν η πόλη του Τόκιο πριν συγχωνευθεί και έγινε μητροπολιτική περιοχή το 1943. Η μητροπολιτική κυβέρνηση διοικεί επίσης 39 δήμους δυτικό τμήμα του νομού και των δύο απομακρυσμένων νησιωτικών αλυσίδων. Ο πληθυσμός των ειδικών χώρων είναι πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι, με το συνολικό πληθυσμό του νομού να υπερβαίνει τα 13 εκατομμύρια. Ο νομός είναι μέρος της πολυπληθέστερης μητροπολιτικής περιοχής του κόσμου με πάνω από 37,8 εκατομμύρια ανθρώπους και τη μεγαλύτερη οικονομία των αστικών οικισμών στον κόσμο. Το 2011, η πόλη φιλοξένησε 51 από τις εταιρείες Fortune Global 500, τον μεγαλύτερο αριθμό οποιωνδήποτε πόλεων στον κόσμο, την εποχή εκείνη. Το Τόκιο κατέλαβε την τρίτη θέση (δύο φορές) στο IndexEdit για την Ανάπτυξη των Διεθνών Χρηματοπιστωτικών Κέντρων. Η πόλη φιλοξενεί επίσης διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα όπως η Fuji TV, η Tokyo MX, η τηλεόραση Τόκιο, η τηλεόραση Asahi, η τηλεόραση Nippon, η NHK και το σύστημα μετάδοσης του Τόκιο.
Το Τόκιο κατέλαβε την πρώτη θέση στον Δείκτη Παγκόσμιας Οικονομικής Ισχύος και τέταρτη στον Δείκτη Παγκόσμιων Πόλεων. Η πόλη θεωρείται πόλη παγκόσμιας άλφα - όπως καταγράφεται από το αποθεματικό του GaWC για το 2008 - και το 2014 το Τόκιο κατατάχθηκε πρώτη στην κατηγορία "Καλύτερη συνολική εμπειρία" της World City Survey του TripAdvisor (η πόλη κατατάχθηκε επίσης πρώτη στις ακόλουθες κατηγορίες: εξυπηρέτηση των ντόπιων "," νυχτερινή ζωή "," ψώνια "," τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες "και" καθαριότητα δρόμων "). Το 2015, το Τόκιο κατατάσσεται ως η 11η πιο ακριβή πόλη για ομογενείς, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Mercer, αλλά και την 11η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα του κόστους της ζωής του Economist Intelligence Unit. Το 2015, το Τόκιο ονομάστηκε η πιο ζωντανή πόλη στον κόσμο από το περιοδικό Monocle. Ο οδηγός Michelin έχει απονείμει το Τόκιο με τους περισσότερους αστέρες Michelin σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Το Τόκιο κατατάχθηκε πρώτος από τις πενήντα πόλεις του Δείκτη Ασφαλών Πόλεων του 2015. Η έκδοση του Q16 Best Qudest Cities για το 2016 κατέταξε το Τόκιο ως την 3η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να είναι φοιτητής πανεπιστημίου. Το Τόκιο φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, τη σύνοδο κορυφής G-7 του 1979, τη σύνοδο κορυφής G-7 του 1986 και τη σύνοδο κορυφής G-7 του 1993 και θα φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς του 2020 και τα καλοκαιρινά Παραολυμπιακά του 2020.
[Χονσού][Demonym][Ζώνη ώρας][Ginkgo biloba][Kanji][Κατακάνα][Kyūjitai][Ρωμασιοποίηση των Ιαπωνικών][Χρηματοοικονομικό κέντρο]
1.Ετυμολογία
2.Ιστορία
2.1.Προ-1869 (εποχή Edo)
2.2.1869-1943
2.3.1943-παρόν
3.Γεωγραφία
3.1.Ειδικοί θάλαμοι
3.2.Περιοχή Τάμα (Δυτικό Τόκιο)
3.2.1.Πόλεις
3.2.2.Nishi-Tama District
3.3.Νησιά
3.4.εθνικά πάρκα
3.5.Σεισμικότητα
3.5.1.Κοινή σεισμικότητα
3.5.2.Σπάνιες δυνατές καταστροφές
3.6.Κλίμα
4.Αστικό τοπίο
5.περιβάλλον
6.δημογραφικά στοιχεία
7.Οικονομία
8.Μεταφορά
9.Εκπαίδευση
10.Πολιτισμός
11.Αθλητισμός
12.Στη λαϊκή κουλτούρα
13.Διεθνείς σχέσεις
13.1.Αδελφές πόλεις, αδελφές κράτη και συμφωνίες φιλίας
[Μεταφόρτωση Περισσότερο Περιεχόμενα ]


Πνευματική ιδιοκτησία @2018 Lxjkh