Tag : Bejelentkezés |Bejegyzés |Feltöltés ismeretek
Keresés
Pelagonia
1.Történelem [Módosítás ]
Az ókorban Északnyugat és Keleten Paionia, Lynkestis és Almopia délre és Illyria nyugatra nagyjából határolta. Az ókori Pelagonia a mai Macedón Köztársaság délnyugati részén található. A régiót a macedón birodalomhoz csatolták a Kr. E. 4. században, és az egyik közigazgatási tartományává vált. A középkorban, amikor a Lynkestis és az Orestis nevét elavulták, a Pelagonia szélesebb értelemben vett részt. Ez az oka annak, hogy a Pelagoniában (1259) a bizánciak és a latinok között a jelenlegi Kastoria regionális egység és az ősi Orestis is szerepel.
Számos keresztezi tárgy található a környéken, mint például a kettős fejsze, amelyet később Mycenae-ban találtak. A mítáni találatokat a Bitola Múzeumban mutatják be. A területet a Pelagonok lakta, egy Epirot Molossian törzs Strabo szerint, aki Pelagonia Tripolitis-t hív, bár csak az állítólag három várost említi; Azorus. Csak két Pelagonist tudunk ránk: az egyik, a mitológiai Pelagon, a régió névadója Axius (modern Vardar) folyó-isten fiának és a Paeoni Asteropaeus atyjának a fia volt. A második a Pelagoniai Menelaus (kb. 360 körül), aki Bosworth szerint elhagyta királyságát, amikor II. Fülöp csatlakozott hozzá, menedéket és állampolgárságot talált Athénban.
Napjainkban a Pelagonia a Macedón Köztársaság és a macedóniai Görögország között osztozik. Ez magában foglalja Bitola és Prilep déli városait a Macedón Köztársaságban és Florina északnyugati városát Görögországban; ez egyben a legfontosabb határátkelőhely a két ország Medžitlija-Niki között.
[Macedónia: ősi királyság][Sztrabón][Fülöp II. Macedón]
[Feltöltése Több Tartalom ]


Szerzői jog @2018 Lxjkh