Tag : Bejelentkezés |Bejegyzés |Feltöltés ismeretek
Keresés
Princely állam [Módosítás ]
Egy herceg állam, amelyet natív államnak (legálisan a brit) vagy az indiai államnak neveztek (a szubkontinensen belüli államok számára), egy helyi vagy regionális uralkodó helyi állam volt, egy leányvállalatban a brit Rajral. Bár a szubkontinens fejedelmi államainak története legalább az indiai történelem klasszikus időszakából származik, a fejedelmi állapot meghatározó használata kifejezetten az indiai szubkontinensen belüli félig szuverén fejedelemségre utal a brit Raj alatt, amelyet nem közvetlenül irányítottak a britek, hanem inkább egy helyi uralkodó, bizonyos esetekben közvetett szabály formájában; hasonló politikai egységek is léteztek az Arab-félszigeten, Afrikában és Malayában, illetve azokban, amelyek hasonló módon elismerték a brit uralom alatt, leányvállalati szövetség és a brit korona dicsőségére vagy legfőbb fontosságára. Omán, Zanzibár és a Trucial államok is az indiai véradó alatt voltak, és az uralkodóik ugyanúgy kezelték őket, mint az indiai hercegi államok, a Perzsa-öböl lakóhelyének részeként; hivatalosan brit védelmi osztályokba sorolták, különböző mértékű autonómiával.
A brit kivonulás idején 565 herceg államot hivatalosan elismertek az indiai szubkontinensben, több ezer zamindarist és jagirt. 1947-ben az 555-ös létszámú fejedelmi államok a Független India területének 48% -át fedezték és népességük 28% -át képezték. A legfontosabb államok saját brit politikai rezidenciájukkal rendelkeztek: a déli Dél-Hyderabad, Mysore és Travancore, majd a Jammu & Kashmir és a Sikkim a Himalájában és Indore Közép-Indiában. A fegyvergyökök gyakran az uralkodó személyes megkülönböztetésére, nem pedig az állam fontosságára, és időről-időre eltérőek voltak. A legjelentősebb közülük - a teljes összegnek körülbelül egynegyedét - egy tisztelettudományi státusz volt, amelynek uralkodóját ünnepélyes alkalmakkor meghatározott számú pisztoly üdvözölte, 9-től 21-ig. a tizenegy fegyveres fegyveres tisztelgés és a fentiek a britektől kapták Őfelsége stílusát; míg a Hyderabad Nizam-e volt az Ő kiemelkedő fensége egyedülálló stílusa.
A hercegi államok nagyban különböztek az állapotban, a méretben és a gazdagságban; a Hyderabad, a Dzsammu és a Kasmír premier 21 fegyveres állapotok mindegyike több mint 200 000 km2 méretű, vagy kissé nagyobb, mint Nagy-Britannia egésze. 1941-ben Hyderabad népessége több mint 16 millió volt, összehasonlítva a romániai lakossággal abban az időben, míg Jammu és Kasmír lakossága valamivel több mint 4 millió, hasonlóan Svájchoz. A skála másik végén a Lawa nem tiszteletteljes fejedelemsége 49 km2-es vagy Bermuda-nál kisebb területet érint, alig 3000 alatti lakossággal. A kisebb államok mintegy kétszáz kisebb területe kisebb, mint 25 km2 (10 mi2). Az indiai függetlenség idején 1947-ben Hyderabad éves bevételei meghaladták az Rs-et. 9 crore (kb. 6,75 millió £ / 27,2 millió dollár 1947-ben, kb. 240 millió euró / 290 millió dollár 2014-es érték), valamint saját hadsereg, légitársaság, telekommunikációs rendszer, vasút, postai rendszer, valuta, rádiós szolgáltatás és egy nagy állami egyetem ; a Lawa apró állapota évről évre csak az Rs éves bevétele volt. 28 000 (2100/8463 $ 1947-ben, £ 73,360 / $ 89,040 2014-es értéken).
A fejedelmi államok kora az indiai függetlenséggel véget ért 1947-ben. 1950-ben szinte minden fejedelemség Indiához vagy Pakisztánhoz csatlakozott. A csatlakozási folyamat nagymértékben békés volt, kivéve a Jammu és Kasmír esetét (amelynek uralkodója függetlenséget választott, de úgy döntött, hogy Pakisztán alapú erők általi invázió után csatlakozik Indiához), Hyderabad (amelynek uralkodója 1947-ben teljes függetlenséget választott évvel később a rendőri fellépés és az állam állam általi beillesztése), Junagadh (akinek uralkodója Pakisztánhoz csatlakozott, de Indiához csatolták). és Kalat (amelynek uralkodója az 1947-es függetlenséget választotta, 1948-ban pedig az állam annexációja).
A csatlakozás feltételei mellett az egykori indián fejedelmek átvették a privát pénztárcákat (kormányzati támogatások), és kezdetben 1956-ig tartott átmeneti időszak alatt megtartották státuszukat, kiváltságainkat és autonómiájukat a belső ügyekben. Ez idő alatt a volt hercegi államok egyesült szakszervezetekbe, amelyek mindegyikét Rajpramukh (uralkodó főnök) címmel rendelkező egykori uralkodó herceg vezette, egy állami kormányzóval. 1956-ban megszüntették Rajpramukh helyzetét, megszüntették a szövetségeket, az egykori fejedelemségeket pedig az indiai államok részévé válták. A Pakisztánhoz csatlakozó államok megtartották státusukat egy új alkotmány kihirdetéséig 1956-ban, amikor a legtöbb Nyugat-Pakisztán tartomány részévé vált; a korábbi államok közül néhány megtartotta autonómiáját 1969-ig, amikor teljes mértékben integrálódtak Pakisztánba. Az indiai kormány 1971-ben hivatalosan elzárta a hercegi családokat, majd 1972-ben a pakisztáni kormány követte.
[Colonial India][Brit Raj][Indiai szubkontinens][Arab félsziget]
1.Történelem
2.Brit kapcsolat a hercegi államokkal
3.Házassági státusz és címek
4.Elsőbbség és presztízs
4.1.Egészséges állapotok
4.2.Nem tiszteleg
5.A megszűnési gyakorlat
6.Császári kormányzás
7.A fő hercegi államok 1947-ben
7.1.Közvetlen kapcsolatokban a központi kormányzattal
8.Burma
9.Állami katonai erők
10.A fejedelmi államok politikai integrációja 1947-ben és később
10.1.India
10.2.Pakisztán
[Feltöltése Több Tartalom ]


Szerzői jog @2018 Lxjkh