Tag : Bejelentkezés |Bejegyzés |Feltöltés ismeretek
Keresés
Amerikai elnökválasztás, 1824 [Módosítás ]
Az 1824-es amerikai elnökválasztás volt a tizedik negyedéves elnökválasztás, amelyet keddtől, október 26-tól csütörtökön, 1824. december 2-án tartottak. John Quincy Adams 1825. február 9-én választották meg az elnököt. A választás volt az egyetlen a történelemben, a Képviselőház az Egyesült Államok Alkotmánya tizenkettedik módosításának rendelkezései szerint dönt arról, hogy egyetlen jelölt sem biztosította a választási szavazás többségét. Ez volt az első amerikai elnökválasztás is, ahol a választott elnök elvesztette a népszavazást, és az egyetlen elnökválasztás, amelyben a legtöbb választójogi szavazatot kapott jelölt (Andrew Jackson) nem lett elnök, nagy keserűségnek örvendő Jacksonnak és az ő szurkolók, akik hirdetik Adams választását egy korrupt alkudozásnak.
A választások előtt a Demokrata-Republikánus Párt hat egymást követő elnökválasztást nyert. 1824-ben a Demokratikus-republikánus párt nem értett egyet az elnökjelölt választásáért, ami azt eredményezte, hogy a párt ténylegesen megszűnt, és négy különböző módon választott négy különböző jelölt közül. Később a Jackson által vezetett frakció az 1828-as választásokon a modern Demokrata Pártba fejlődik, míg az Adams és Henry Clay vezette csoportok a nemzeti republikánus párt, majd a Whig párt lesz.
[Amerikai elnökválasztás, 1828][Választási Főiskola: Egyesült Államok][Massachusetts][Grúzia: az Egyesült Államokon kívül. állapot][James Monroe][Az Egyesült Államok elnöke][Egyesült Államok Képviselõháza][Korrupt alkudozás]
1.Háttér
2.Általános választás
2.1.Kampány
2.2.A jelöltek
2.3.A jelöltek, akik a választás előtt visszavonultak
3.Nevezési folyamat
3.1.Eredmények
4.Eredmények állapot szerint
4.1.Bontás jegyenként
5.1825 kontingens választás
5.1.Eredmények az Állam által a Képviselőházban
6.Választási Főiskola kiválasztása
[Feltöltése Több Tartalom ]


Szerzői jog @2018 Lxjkh