Tag : Bejelentkezés |Bejegyzés |Feltöltés ismeretek
Keresés
Nagy Egyház [Módosítás ]
A "nagy egyház" (Latin ecclesia magna) fogalma a korai kereszténység történetírásában fogalmaz meg, amely leírja az egyház gyors fejlődését és szerkezeti fejlődését a 180-313-as években (az Ante-Nicene időszak körül) képviselik a kereszténységet a Római Birodalomban. A kifejezés elsősorban a keresztény teológia történetének római katolikus beszámolójához kapcsolódik, de a nem katolikus történészek is használják.
A modern katolikus használatban a "Nagy Egyház" nagyjából azt jelenti, hogy a többségben a Nyugaton a katolikus és ortodox keresztény egyház továbbra is a Tizenkét Apostol hatalmában marad, és mindazok a püspökök, akik a Római Püspök közösségében maradtak.
A Nagy Egyház "korszakának" számítása a 2. század végétől kezdõdik, amikor a keresztények üldöztetése ellenére a vallás számszerûen és szervezõdésben létesült, 380-ban a Római Birodalom állami gyülekezetévé vált. a Chalcedon Tanács 451-ben, egy keleti ortodox ág alakult ki a nagy egyházzal a keresztény különbségek miatt.
[Egyházatyák][Történetírás][római Birodalom][A keresztény teológia története][Nyugati kereszténység][Chalcedon tanács][Keleti Ortodoxia]
1.megjelenése
2.Történelmi hivatkozások
3.Teológiai alapok és elválasztás
4.Modern elméletek a Nagy Egyház kialakulásáról
4.1.Ellentétben a "zsidó kereszténységgel"
[Feltöltése Több Tartalom ]


Szerzői jog @2018 Lxjkh