Tag : Bejelentkezés |Bejegyzés |Feltöltés ismeretek
Keresés
A burmai japán megszállás [Módosítás ]
A burmai japán megszállás az 1942 és 1945 közötti időszak volt a második világháború idején, amikor Burmát a Japán Birodalma elfoglalta. A japánok segítették a Burma Függetlenségi Hadsereget, és felkészítették a harminc társaikat, akik a modern fegyveres erők (Tatmadaw) alapítói voltak. A burmai remélte, hogy támogatja a japánokat a britek kiutasításában, hogy Burma függetlenné válhasson.
1942-ben Japán betört Burmát, és 1943. augusztus 1-jén névlegesen bejelentette a gyarmat, mint a burmai államot. Ba Maw vezette bábkormányt telepítették. Azonban sok burmai elkezdtek elhinni, hogy a japánok nem akarnak valódi függetlenséget adni nekik.
Aung San, a jövő ellenzéki vezető és Aung San Suu Kyi állami tanácsos apja és más nacionalista vezetők 1944 augusztusában alakították az Antifasiszta Szervezetet, amely felkérte az Egyesült Királyságot, hogy koalíciót alakítson ki más szövetségesekkel a japánokkal szemben. 1945 áprilisáig a szövetségesek kiszabadították a japánokat. Ezt követően a burmai és a britek közötti tárgyalások megkezdődtek a függetlenségért. A japán megszállás alatt 170 000 és 250 000 civilt haltak meg.
[A japán hódítás Burmában][Mon királyságok][Pagan Királyság][Pinya Királyság][Sagaing Királyság][Hanthawaddy Királyság][Shan államok][Restaurált Hanthawaddy Királyság][Konbaung dinasztia][Brit szabály Burmában][Állami Béke és Fejlődés Tanács]
1.Háttér
2.Japán foglalkozás
2.1.Haláleset a megszállás alatt
3.A megszállás vége
[Feltöltése Több Tartalom ]


Szerzői jog @2018 Lxjkh