Член : Најава |Регистрација |Неуспешно знаење
Барај
Медиуми на Мароко [Модификација ]
Медиумите на Мароко вклучуваат весници, радио, телевизија и интернет.
Првиот весник кој се појави во Мароко беше Ел Еко де Тетун основана во 1860 година на шпански. Таквите публикации воопшто не беа достапни во мароканските градови до 1908 година. Владата на Мароко поседува многу клучни медиуми, вклучувајќи го и мароканското радио и телевизија и мароканската новинска агенција Магриб арап прес. Мароканците имаат пристап до околу 2.000 домашни и странски публикации. Многу од најголемите дневни весници и неделници сега може да се пристапи на нивните сопствени веб-страници. Мароко има 27 радио станици, 25 FM радио станици, 6 shortwave станици и 11 телевизиски станици, вклучувајќи ги и каналите на јавната SNRT, телевизијата 2M со мешовита сопственост (полу-јавно-приватна) и телевизијата Medi 1 во приватна сопственост.
[Радио]
1.Историја
1.1.Рана историја
1.2.Денес
2.Слобода на печатот
2.1.Рангирање
3.Медиумски компании
3.1.Телекомуникации
3.2.Телевизија
3.3.Радио
[Испратите Повеќе Содржина ]


Авторски права @2018 Lxjkh