Член : Најава |Регистрација |Неуспешно знаење
Барај
Шандакен, Њујорк [Модификација ]
Shandaken е град во Олстер Каунти, Њујорк, САД. Соединети Држави. Од пописот во 2010 година, градот имал вкупно 3.085 жители. Името е од локална фраза за "земја на брзи води".
Градот Шандакен се наоѓа на северната граница на округот. Шандакенот е северозападно од Кингстон, Њујорк.
[Њујорк: држава][Политички поделби на САД][Листа на земји во Њујорк][2010 Пописот на САД][UTC-05: 00][Летно сметање на времето][UTC-04: 00][Поштенски код][Популација]
1.Историја
2.Географија
3.Демографија
4.Услуги
5.Заедници и локации во Шандакен
[Испратите Повеќе Содржина ]


Авторски права @2018 Lxjkh