Ahli : Masuk |Pendaftaran |Naik pengetahuan
Carian
Swallows and Amazons [Pengubahsuaian ]
Swallows and Amazons adalah buku pertama dalam siri Swallows dan Amazons oleh pengarang bahasa Inggeris Arthur Ransome; ia pertama kali diterbitkan pada tahun 1930, dengan tindakan yang berlaku pada musim panas 1929 di Lake District. Buku ini memperkenalkan protagonis pusat John, Susan, Titty dan Roger Walker (Swallows) dan ibu dan adik mereka, serta Nancy dan Peggy Blackett (Amazons) dan paman mereka, Jim, yang biasa disebut sebagai Kapten Flint.
Pada masa itu, Ransome telah bekerja sebagai seorang wartawan dengan Guardian Manchester, tetapi memutuskan untuk menjadi pengarang sepenuh masa daripada pergi ke luar negara sebagai wartawan asing. Walau bagaimanapun, beliau terus menulis untuk sambilan untuk media.
Buku itu diilhamkan oleh musim panas yang dibelanjakan oleh Ransome mengajar anak-anak kawannya, Altounyans, untuk belayar. Tiga daripada nama-nama kanak-kanak Altounyan diambil secara langsung untuk keluarga Walker. Ransom dan Ernest Altounyan membeli dua perkebunan kecil bernama Swallow dan Mavis. Ransome menyimpan Swallow sehingga dia menjualnya beberapa tahun kemudian, sementara Mavis kekal di dalam keluarga Altounyan dan kini dipamerkan secara kekal di Muzium Ruskin. Walau bagaimanapun, kemudian dalam hidupnya, Ransome cuba untuk menurunkan sambungan Altounyan, mengubah dedikasi pertama Swallows dan Amazons dan menulis kata pengantar baru yang memberikan sumber-sumber lain. Pada tahun 2003, novel itu disenaraikan di nombor 57 dalam kaji selidik BBC The Big Read.
[OCLC][Penjaga]
1.Ilustrasi
2.Ringkasan plot
3.Watak-watak utama dalam Swallows and Amazons
4.Tempat di Swallows dan Amazons
5.Sambutan kritikal
6.Filem, TV, radio dan penyesuaian teater
6.1.1963 penyesuaian TV
6.2.1974 versi filem
6.3.2016 versi filem
6.4.Versi lain
[Memuat naik More Kandungan ]


Copyright @2018 Lxjkh