Ahli : Masuk |Pendaftaran |Naik pengetahuan
Carian
Toy Story 2 [Pengubahsuaian ]
Toy Story 2 adalah filem komedi animasi komputer Amerika Syarikat 1999 yang dihasilkan oleh Pixar Animation Studios untuk Walt Disney Pictures. Diarahkan oleh John Lasseter dan diketuai oleh Lee Unkrich dan Ash Brannon, ia adalah sekuel Toy Story tahun 1995. Dalam filem itu, Woody dicuri oleh pengumpul mainan, mendorong Buzz Lightyear dan kawan-kawannya untuk bersumpah untuk menyelamatkannya, tetapi Woody kemudian dicobai oleh idea keabadian di sebuah muzium. Ramai watak-watak dan suara asal dari Toy Story kembali untuk sekuel ini, dan beberapa watak baru termasuk Jessie (disuarakan oleh Joan Cusack), Barbie (disuarakan oleh Jodi Benson), Stinky Pete (disuarakan oleh Kelsey Grammer) dan Puan Potato Head (disuarakan oleh Estelle Harris) - diperkenalkan.
Disney pada mulanya membayangkan Toy Story 2 sebagai sekuel langsung-ke-video. Filem ini memulakan pengeluaran di sebuah bangunan yang dipisahkan dari Pixar, secara kecil-kecilan, kerana kebanyakan kakitangan Pixar utama sibuk bekerja di A Bug's Life (1998). Apabila gulungan cerita terbukti menjanjikan, Disney menaik taraf filem itu kepada peluncuran teater, tetapi Pixar tidak senang dengan kualiti filem itu. Lasseter dan pasukan cerita membangunkan seluruh plot pada hujung minggu. Walaupun kebanyakan ciri Pixar mengambil masa bertahun-tahun untuk berkembang, tarikh pelepasan yang ditetapkan tidak dapat dipindahkan dan jadual pengeluaran untuk Toy Story 2 dimampatkan menjadi sembilan bulan.
Walaupun perjuangan produksi, Toy Story 2 dibuka pada 24 November 1999 ke nombor box office yang sangat berjaya, yang akhirnya melonjak lebih dari $ 497 juta, dan menerima pujian kritis, dengan penarafan 100% yang jarang berlaku di laman web Rotten Tomatoes. Toy Story 2 telah dipertimbangkan oleh pengkritik sebagai salah satu daripada beberapa filem sekuel yang mengagumkan asal, dan ia terus dipaparkan secara kerap pada senarai filem-filem animasi yang paling hebat yang pernah dibuat. Filem ini telah menyaksikan beberapa siaran media rumah dan peluncuran semula 3-D teater pada tahun 2009, 10 tahun selepas pembebasan awalnya. Toy Story 3 dikeluarkan pada tahun 2010, yang juga berjaya dan secara komersial berjaya.
[Tom Hanks][Senarai filem dianggap terbaik]
1.Plot
2.Hantar
3.Pengeluaran
3.1.Pembangunan
3.2.Kisah
3.3.Animasi
3.4.Kontroversi dan pengeluaran bermasalah
4.Muzik
5.Siaran
5.1.Re-releases
5.2.Media rumah
6.Penerimaan tetamu
6.1.Sambutan kritikal
6.2.Box office
6.3.Pengiktirafan
7.Permainan video
8.Sequels
[Memuat naik More Kandungan ]


Copyright @2018 Lxjkh