Membru : Autentificare |Înregistrare |Cunoștințe Încărcați
Caută
Sydney [Modificare ]
Sydney (/ sɪdni / (listen)) este capitala statului New South Wales și orașul cel mai populat din Australia și Oceania. Situat pe coasta de est a Australiei, metropola înconjoară cel mai mare port natural din lume și se întinde pe o distanță de aproximativ 70 km (43,5 mi) pe periferia sa către Munții Albastri la vest, Hawkesbury la nord și Macarthur către sud. Sydney este alcătuită din 658 suburbii, 40 de zone ale administrației locale și 15 regiuni învecinate. Locuitorii orașului sunt cunoscuți sub denumirea de "Sydneysiders". În iunie 2016, populația estimată a orașului Sydney era de 5.029.768.
Zona Sydney a fost locuită de australienii indigeni timp de cel puțin 30.000 de ani. Locotenentul James Cook a aterizat la Kurnell în 1770, când naviga pe coasta de est a Australiei pe nava sa, HMS Endeavour. Abia în 1788, când Flota I, care conținea condamnați și era condusă de căpitanul Arthur Phillip, a sosit în Golful Botanic pentru a înființa Sydney ca o colonie penală, prima așezare europeană din Australia. Phillip a numit orașul "Sydney" ca recunoaștere a lui Thomas Townshend, primul Viscount Sydney, secretar de interior în 1788. Există exemple de artă rock și gravuri situate în Parcul Național Ku-ring-gai Chase protejat, precum și Royal National Park .
Deoarece transportul condamnatului sa încheiat la mijlocul secolului al XIX-lea, orașul sa transformat dintr-un avanpost colonial într-un important centru cultural și economic mondial. Consiliul municipal din Sydney a fost înființat în 1842 și a devenit primul oraș din Australia. Aurul a fost descoperit în colonie în 1851 și cu el au venit mii de oameni care căutau să facă bani. Sydney a devenit unul dintre cele mai multiculturale orașe din lume după migrația de masă care a urmat celui de-al doilea război mondial. Conform recensământului din 2011, în Sydney au fost rostite peste 250 de limbi diferite și aproximativ 40% dintre locuitori au vorbit o altă limbă decât limba engleză la domiciliu. În plus, 36% din populație a raportat că sa născut în străinătate.
În ciuda faptului că este unul dintre cele mai scumpe orașe ale lumii, studiul Mercer Quality of Living din 2014 se situează pe locul zecea în lume în ceea ce privește calitatea vieții, făcându-l unul dintre orașele cele mai vulnerabile. Acesta este clasificat ca Alpha World City de către Globalization and World Cities Research Network, indicând influența sa în regiune și în întreaga lume. Clasat pe locul unsprezece în lume pentru oportunități economice, Sydney are o economie de piață avansată, cu puncte forte în domeniul finanțelor, industriei prelucrătoare și turismului. Există o concentrare semnificativă a băncilor străine și a companiilor multinaționale în Sydney, iar orașul este promovat ca unul dintre principalele centre financiare din Asia Pacific. Înființată în 1850, Universitatea din Sydney este prima universitate din Australia și este considerată ca fiind una dintre cele mai mari universități din lume.
Pe lângă găzduirea unor evenimente precum Jocurile Olimpice de vară din 2000, Sydney se numără printre primele cincisprezece orașe cele mai vizitate din lume, cu milioane de turiști venind în fiecare an pentru a vedea reperele orașului. Printre caracteristicile sale naturale se numără portul Sydney, parcul național regal și grădina botanică regală. Atracțiile făcute de om, cum ar fi Sydney Tower, Podul Harbour Sydney și Opera din Sydney (care a devenit un sit al Patrimoniului Mondial în 2007), sunt, de asemenea, bine cunoscute vizitatorilor internaționali. Aeroportul principal de pasageri care deservește zona metropolitană este Aeroportul Kingsford-Smith, unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume care operează continuu. Deschis în 1906, stația centrală este centrul principal al rețelei feroviare a orașului.
[Melbourne]
1.Istorie
1.1.Primii locuitori
1.2.Înființarea coloniei
1.3.Dezvoltarea modernă
2.Geografie
2.1.Topografie
2.2.Geologie
2.3.Ecologie
2.4.Climat
3.Regiuni
3.1.Suburbiile interioare
3.2.Suburbiile estice
3.3.Suburbiile de nord
3.4.Suburbiile occidentale
4.Structura urbană
4.1.Arhitectură
4.2.carcasă
4.3.Parcuri și spații deschise
5.Economie
5.1.Cetățeni corporativi
5.2.Economia internă
5.3.Servicii financiare
5.4.de fabricație
5.5.Turism și educație internațională
6.Date demografice
7.Cultură
7.1.Știință, artă și istorie
7.2.Divertisment
7.3.Religie
7.4.Activități sportive și în aer liber
7.5.Mass-media
8.Guvern
8.1.Guvernarea istorică
8.2.Guvernul în prezent
9.Infrastructură
9.1.Educaţie
9.2.Sănătate
9.3.Transport
9.4.Probleme de mediu și reducerea poluării
9.5.Utilități
[Încărcați Mai mult Conținut ]


Drepturi de autor @2018 Lxjkh