Membru : Autentificare |Înregistrare |Cunoștințe Încărcați
Caută
Organizarea Cooperării Economice la Marea Neagră [Modificare ]
Organizația pentru Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) este o organizație internațională regională care se axează pe inițiativele politice și economice multilaterale menite să favorizeze cooperarea, pacea, stabilitatea și prosperitatea în regiunea Mării Negre. Ea își are originea la 25 iunie 1992, când președintele turc Turgut Özal și liderii a zece alte țări s-au adunat la Istanbul și au semnat Declarația Summit-ului și "Declarația Bosfor". Sediul OCEMN - Secretariatul Internațional Permanent al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (PECM PERMIS) - a fost înființat în martie 1994, de asemenea, la Istanbul.
Odată cu intrarea în vigoare a Cartei sale la 1 mai 1999, OCEMN a dobândit identitatea juridică internațională și a fost transformată într-o organizație economică regională cu drepturi depline: Organizația Cooperării Economice a Mării Negre. Odată cu aderarea Serbiei (apoi a Serbiei și a Muntenegrului) în aprilie 2004, statele membre ale Organizației au crescut la doisprezece.
Un aspect important al activităților OCEMN este dezvoltarea IMM-urilor și antreprenoriatului în țările membre. În ceea ce privește aceste aspecte, au fost organizate o serie de ateliere în colaborare cu Fundația Konrad Adenauer și cu ERENET.
[Istambul][Curcan][Albania][Armenia][Azerbaidjan][Bulgaria][Georgia: țară][Grecia][Moldova][România][Rusia][Serbia][Ucraina]
1.apartenență
2.Structura
3.Organisme conexe
3.1.APCEMN
3.2.BSEC BC
3.3.BSTDB
3.4.ICBSS
3.5.BCCESDEI
4.Grupuri de lucru
[Încărcați Mai mult Conținut ]


Drepturi de autor @2018 Lxjkh