Član : Prijava |Registracija |Znanje Naloži
Iskanje
Pakt iz jekla [Sprememba ]
Pakt jekla (nemški: Stahlpakt, italijanski: Patto d'Acciaio), formalno znan kot Pakt prijateljstva in zveze med Nemčijo in Italijo, je bil vojaško in politično zavezništvo med Kraljevino Italijo in nacistično Nemčijo.
Pakt je bil prvotno oblikovan kot tristransko vojaško zavezništvo med Japonsko, Italijo in Nemčijo. Medtem ko je Japonska želela, da se pakt osredotoči na Sovjetsko zvezo, sta Italija in Nemčija želela, da je namenjena britanskemu cesarstvu in Franciji. Zaradi tega nesoglasja je bil pakt podpisan brez Japonske in postal sporazum med fašistično Italijo in nacistično Nemčijo, ki so jo 22. maja 1939 podpisali zunanji ministri Galeazzo Ciano iz Italije in Joachim von Ribbentrop iz Nemčije.
Pakt je sestavljen iz dveh delov. Prvi del je bila odprta izjava o nadaljnjem zaupanju in sodelovanju med Nemčijo in Italijo, medtem ko je drugi, "tajni dodatni protokol", spodbudil združitev politik v zvezi z vojsko in gospodarstvom. Čeprav je bil namenjen 10 let, ga je leta 1943 dejansko preklicala z odstranitvijo italijanske fašistične vlade.
[Adolf Hitler][Nacistična Nemčija][Kraljevina Italija][nemški jezik][Italijanski jezik][Versajska pogodba][Marec v Rimu][Španska državljanska vojna][Japonski imperij][Britanski imperij]
1.Ozadje
2.Japonska
3.Klavzule
3.1.Sekretni dodatni protokoli
4.Sprememba imena
5.Razpad
[Naloži Več Vsebina ]


Avtorske pravice @2018 Lxjkh