Član : Prijava |Registracija |Znanje Naloži
Iskanje
1998 Cannes Film Festival [Sprememba ]
51. filmski festival v Cannesu je potekal od 13. do 24. maja 1998. Ameriški režiser, producent, scenarist in filmski zgodovinar Martin Scorsese je bil predsednik žirije. Palme d'Or je odšel v grški film Mia aioniotita kai mia mera Theo Angelopoulos.
Festival se je začel s primarnimi barvami, ki ga je režiral Mike Nichols, in zaprt z Godzillo, v režiji Rolanda Emmericha. Isabelle Huppert je bila ljubitelj slovesnosti.
Leta 1998 sta bili v Uradno selekcijo, Un Certain Regard in Cinéfondation dodani novi novi oddelki. Cilj oddelka Cinéfondation je podpora ustvarjanju kinematografskih del na svetu in prispevati k vstopu novih pisateljev scenarijev v krog celebrities. Za to so izbrali petnajst do dvajset kratkih in srednje dolgometražnih filmov študentov iz filmskih šol iz vsega sveta, najboljše tri pa nagradi žirija Cinéfondation in kratkih filmov. Oddelek Un Certain Regard "nagrajuje mlade talente in spodbuja inovativna in drzna dela s predstavitvijo enega od filmov z donacijo za pomoč pri distribuciji v Franciji". Lulu na mostu, ki ga je režiral Paul Auster, je odprl oddelek Un Certain Regard.
[Cannes Film Festival]
1.Žiriji
1.1.Glavni tekmovanje
1.2.Un Certain Regard
1.3.Cinéfondation in kratki filmi
1.4.Kamera d'Or
2.Uradna izbira
2.1.V konkurenci - igrani film
2.2.Un Certain Regard 2
2.3.Filmi brez konkurence
2.4.Cinéfondation
2.5.Kratko filmsko tekmovanje
3.Vzporedni odseki
3.1.Teden mednarodnih kritik
3.2.Direktorja 'Fortnight
4.Nagrade
4.1.Uradne nagrade
4.2.Neodvisne nagrade
[Naloži Več Vsebina ]


Avtorske pravice @2018 Lxjkh