Član : Prijava |Registracija |Znanje Naloži
Iskanje
Ekstaza: čustva [Sprememba ]
Ecstasy (od starega grškega 廒  磁  救  圖 矇 kstasis) je subjektivno doživetje popolne vključenosti subjekta s predmetom njegove ozaveščenosti. V klasični grški literaturi se nanaša na odstranitev uma ali telesa "od običajnega mesta delovanja".
Celotna angažiranost s predmetom zanimanja ni običajna izkušnja, ker se zavedamo drugih predmetov, zato je ekstazi primer spremenjenega stanja zavesti, za katerega je značilno zmanjšano zavedanje o drugih predmetih ali popolno pomanjkanje zavesti o okolici in vse okoli predmet. Beseda se uporablja tudi za sklicevanje na vse večje stanje zavesti ali intenzivno prijetne izkušnje. Uporablja se tudi bolj za označevanje stanja zavesti o neobičajnih duševnih prostorih, ki se lahko dojemajo kot duhovni (zadnja vrsta ekstazija pogosto poteka v obliki verske ekstaze).
[Ekstaza: filozofija][Angst][Anksioznost][Vzburjenost][Dolgčas][Zaupanje][Depresija: razpoloženje][Odsotnost][Sočutje][Zavist][Sreča][Obresti: čustva][Ljubezen][Strast: čustva][Škoda][Užitek][Ponos][Schadenfreude][Staro grško]
1.Opis
2.Vrste
[Naloži Več Vsebina ]


Avtorske pravice @2018 Lxjkh