Anëtar : Hyrje |Regjistrim |Ngarko njohuri
Kërko
Ashoknagar [Modifikim ]
Ashoknagar (gjithashtu Ashok Nagar) është një qytet dhe një këshill bashkie në rrethin Ashoknagar në shtetin Madhya Pradesh të Indisë qendrore. Është selia administrative e Qarkut Ashoknagar. Më parë ajo ishte pjesë e rrethit Guna. Ashoknagari është i mirënjohur për Grain Mandi dhe "Sharbati Gaihu", një lloj gruri. Qyteti më i afërt Guna 45 km nga qyteti. Ashoknagari ishte i njohur më parë si Prachar. Linja hekurudhore kalon nga mesi i qytetit. Ashoknagari ka një stacion hekurudhor dhe dy stacione të autobusëve. Ashoknagar është i lidhur me qytetet kryesore të Madhya Pradesh me rrugë dhe hekurudhë.
Ashoknagar ndodhet në pjesën veriore të Madhya Pradesh, midis lumenjve Sindh dhe Betwa. Ajo vjen nën pjesën veriore të pllajë Malwa, edhe pse pjesa kryesore e rrethit të saj shtrihet në Plateau Bundelkhand. Kufijtë lindorë dhe perëndimorë të rrethit janë përcaktuar mirë nga lumenjtë. Betwa rrjedh përgjatë kufirit lindor që e ndan atë nga distrikti Sagar dhe Qarku Lalitpur, India e Uttar Pradesh. Sindh është lumi kryesor që rrjedh përgjatë kufirit perëndimor. Chanderi, një pjesë e Ashoknagarit, është i famshëm për brokatët dhe muslimanët e saj, sidomos për sariet e saj të punuar me dorë Chanderi. Ashoknagar ndodhet në pjesën hekurudhore Kota-Bina të hekurudhës qendrore perëndimore. Qarku Ashoknagar ka kufij deri në kufirin e UP në lindje, rreth 87 km nga Lalitpur në Uttar Pradesh. Ashoknagar është rreth 190 km larg nga kryeqyteti i shtetit Bhopal, 360 km nga Indore, dhe rreth 250 km nga Gwalior.
[Shtetet dhe territoret e bashkuara të Indisë][Qarkut Ashoknagar][Koha standarde indiane][Rrethin Guna]
1.etimologji
2.histori
3.Demografia
4.kulturë
5.gjeografi
5.1.klimë
6.turizëm
7.Jain Temples
8.Vende të tjera interesante
8.1.Chanderi
8.2.Chanderi Fort
8.3.Kaushak Mahal
8.4.Shri Anandpur
8.5.Kadwaya
8.6.Thubonji Siddhha Kshetra
9.Punësimi
10.transport
[Ngarkoni Më shumë Përmbajtje ]


Copyright @2018 Lxjkh