Anëtar : Hyrje |Regjistrim |Ngarko njohuri
Kërko
Shtojca: anatomisë [Modifikim ]
Shtojca (ose appendix vermiforme, gjithashtu cecal (ose caecal) appendix, vermix, ose proces vermiform) është një tub i verbër i lidhur me cecum, nga i cili zhvillohet në embrion. Cecum është një strukturë qumështi e zorrës së trashë, e vendosur në kryqëzimin e zorrëve të vegjël dhe të mëdhenj.
Termi "vermiform" vjen nga latinishtja dhe do të thotë "krimbi".
[Zorrë e trashë][embrionologji][arterie][Titujt e lëndëve mjekësore][Elsevier]
1.strukturë
1.1.variacion
2.Funksione
2.1.Ruajtja e florës së zorrëve
2.2.Sistemi imun dhe limfatik
2.3.Vestigiality
3.Rëndësia klinike
3.1.apendicit
3.2.kirurgji
4.histori
5.Imazhe të tjera
[Ngarkoni Më shumë Përmbajtje ]


Copyright @2018 Lxjkh