Anëtar : Hyrje |Regjistrim |Ngarko njohuri
Kërko
Joe Tinker [Modifikim ]
Joseph Bert Tinker (27 korrik 1880 - 27 korrik 1948) ishte një lojtar dhe menaxher profesional amerikan i bejsbollit. Ai luajti nga 1902 deri në vitin 1916 për Chicago Cubs dhe Reds Cincinnati të Major League Baseball (MLB) dhe Whales Çikago e Lidhjes Federale.
Lindur në Muscotah, Kansas, Tinker filloi të luajë baseball gjysmë-profesionale në Kansas në fund të shekullit të 19-të. Ai filloi karrierën e tij profesionale në vitin 1900 në baseball të ligës së vogël dhe bëri debutimin e tij të MLB me Cubs në 1902. Tinker ishte një anëtar i dinastisë Çikago Cubs që fitoi katër pennane dhe dy kampionate të Botës Botërore në mes 1906 dhe 1910. Pasi luajti një sezon me Cincinnati në vitin 1913, ai u bë një nga yjet e para që u hodh në Ligën Federale më 1914. Pasi i udhëhoqi balenat me flamurin në vitin 1915, ai u kthye në Cubs si menaxher i tyre në 1916, sezoni i fundit në MLB.
Tinker u kthye në baseball të ligës së vogël si një pronar i pjesërishëm dhe menaxher për Senatorët e Kolombit përpara se të nisej në Orlando, Florida, për të menaxhuar Orlando Tigers. Ndërsa në Orlando, Tinker zhvilloi një firmë të pasurive të paluajtshme, e cila lulëzoi gjatë bumit të Floridës të viteve 1920. Megjithatë, stuhia Miami dhe Depresioni i Madh i vitit 1926 i kushtonin më shumë pasuri Tinkerit, dhe ai u kthye në baseball profesional në fund të viteve 1930.
Me Cubs, Tinker ishte pjesë e një kombinimi të madh të dyfishtë me shokët e grupit Johnny Evers dhe Frank Chance që u përjetësua si "Tinker-to-Evers-to-Chance" në poezinë e "Lexicon Sad Baseball". Sidoqoftë, Evers dhe Tinker u kundërshtuan nga fusha. Tinker u zgjodh në Sallën Kombëtare të Bejsbollit të Famës në vitin 1946, në të njëjtin vit me Evers dhe Chance. Ai gjithashtu është nderuar nga Liga e Shtetit e Floridas dhe nga qyteti i Orlando.
[Cincinnati Reds][Seria Boterore][Salla Kombëtare e Bejsbollit e Famës dhe Muzeut][Pasuri të patundshme]
1.Jeta e hershme
2.Karriera e madhe e ligës
2.1.Chicago Cubs
2.2.Cincinnati Reds
2.3.Whales dhe Cubs të Çikagos
2.4.Përmbledhje e karrierës
3.Më vonë jeta
4.nderon
[Ngarkoni Më shumë Përmbajtje ]


Copyright @2018 Lxjkh