Medlem : Inloggning |Registrering |Överför kunskap
Sök
Ueno [Modifiering ]
Ueno (上 野) är ett distrikt i Tokyo Taitō Ward, mest känt som Ueno Parks hem. Ueno är också hem för några av Tokyos finaste kulturella platser, inklusive Tokyo National Museum, Nationalmuseet för västerländsk konst, Nationalmuseet för natur och vetenskap samt en stor offentlig konserthall. Många buddhistiska tempel finns i området, inklusive Bentendempelet tillägnad gudinnan Benzaiten, på en ö i Shinobazu Pond. Kan'ei-ji, ett stort tempel i Tokugawa-shogunerna, stod i detta område, och dess pagoda ligger nu inom Ueno Zoo. I närheten finns Ueno Tōshōgū, en Shinto-helgedom till Tokugawa Ieyasu. Nära Tokyo National Museum finns det internationella biblioteket för barn litteratur. Strax söder om stationen är Ameya-yokochō, ett gatumarknadskvarter som utvecklats ur en svart svart marknad som uppstod efter andra världskriget. Precis öst är Ueno motorcykel distrikt, med engelsktalande personal som finns i vissa butiker.
Ueno är en del av det historiska Tokyo-området Shitamachi (bokstavligen "lågstad"), ett arbetarklassområde i stället för där aristokraterna och de rika köpmännen bodde. Idag är det omedelbara området, på grund av sin närhet till ett större transportcentrum, ett högt markvärde, men bara en kort promenad bort i öst eller norr avslöjar några av Tokyo-mindre glansiga arkitekturer.
Ueno Station är närmaste tågstation och drivs av JR East.
Ueno Park och Ueno Station är också hemma för en stor andel av Tokyos hemlösa befolkning. Även om det är nästan osynligt i andra delar av Tokyo, kan den hemlösa befolkningen i Ueno hittas sovande eller kommunera i stort antal runt "Ike" (dammar) i detta distrikt.
[Tempel][Shogun][Pagod]
1.Ekonomi
2.Utbildning
[Ladda upp Mer Innehåll ]


Copyright @2018 Lxjkh